Guvernul explică de ce șeful Sputnik Moldova a fost expulzat din țară: „Se ocupa constant cu minciună, propagandă și dezinformare”
Full Article 2 minutes read

Guvernul explică de ce șeful Sputnik Moldova a fost expulzat din țară: „Se ocupa constant cu minciună, propagandă și dezinformare”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă a comentat expulzarea din țara noastră a directorului general al portalului pro-rus Sputnik Moldova Vitalii Denisov. Potrivit lui Vodă, acesta a fost deportat, din cauză că portalul pe care-l conduce se ocupă cu „atacuri informaționale, minciună, propagandă și dezinformare”. Reprezentantul Guvernului a declarat că, prin deportarea lui Denisov, autoritățile naționale „protejează interesele cetățenilor”.

Autoritățile au toleranță zero împotriva știrilor false. Instituția din care făcea parte cetățeanul respectiv se ocupa constant cu atacuri informaționale, cu minciună, propagandă și dezinformare. Mesajul nostru este unul clar: vom continua să protejăm interesele cetățenilor Republicii Moldova. Depinde de fiecare din noi, de întreaga societate, indiferent de ideologia politică sau limba pe care o vorbim, să nu permitem nimănui să ne dezbine sau să ne slăbească țara prin intermediul propagandei și conținuturilor malițioase”, a spus reprezentantul Guvernului.

Precizăm că Vitalii Denisov a fost declarat indizerabil în Republica Moldova, pe o perioadă de 10 ani, pentru amestec în treburile interne ale țării. În dimineața de 13 septembrie, acesta a fost escortat la Aeroport de ofițerii Inspectoratului General pentru Migrație, de unde a fost îndepărtat de pe teritoriul Moldovei.

În acest context, amintim că portalul Sputnik.md este blocat de SIS din 26 februarie 2022, pentru că susține războiul început de Rusia în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: