„Guvernul nu a contractat nicio companie de consultanță“. Recean, reacție la articolul El Pais privind reintegrarea Transnistriei
Full Article 2 minutes read

„Guvernul nu a contractat nicio companie de consultanță“. Recean, reacție la articolul El Pais privind reintegrarea Transnistriei

Guvernul Republicii Moldova nu a contractat nicio companie de consultanță ca să pregătească un plan de acțiuni pentru reintegrarea completă a regiunii transnistrene, după cum a scris anterior ziarul spaniol El Pais. Precizarea a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean într-un interviu pentru NewsMaker, publicat pe 1 august. Premierul a menționat că „toate” acțiunile pe care Guvernul le întreprinde în raport cu cetățenii țării noastre, inclusiv cei care își duc traiul în stânga Nistrului, sunt transparente.

Guvernul nu a contractat nicio companie de consultanță. Tot ce face Guvernul în raport cu toți cetățenii Republicii Moldova, inclusiv cei de pe malul stâng al Nistrului, este transparent și toți știu despre aceasta. Guvernul va continua să întreprindă aceste acțiuni care sunt sunt concepute pentru a asigura locuitorilor de pe malul stâng al Nistrului servicii de calitate, condiții normale de viață. Repet, nu există niciun contract și niciun plan”, a declarat Dorin Recean.

Prim-ministrul a spus că Guvernul are propriul plan pentru reintegrarea socială și economică a regiunii transnistrene pe care-l implementează.

Precizăm că, pe 29 iulie, ziarul spaniol El Pais a publicat un articol despre Republica Moldova. Materialul relatează despre faptul că autoritățile de la Chișinău ar intenționa să reintegreze complet regiunea transnistreană către anul 2038, „după modelul Germaniei”. În material se afirma că Chișinăul ar fi contractat o companie de consultanță, care ar fi un plan de acțiuni în acest sens.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: