„Haideți să privim lucrurile real”. Dodon a anunțat când ar putea fi redeschise școlile și grădinițele
Full Article 2 minutes read

„Haideți să privim lucrurile real”. Dodon a anunțat când ar putea fi redeschise școlile și grădinițele

Instituțiile de învățământ din Republica Moldova nu vor fi redeschise înainte de Paștele blajinilor. Anunțul a fost făcut de către președintele Igor Dodon, în timpul unei intervenții live care a avut loc vineri, 20 martie. 

„În ceea ce ține de instituțiile educaționale, vom reveni la regimul normal doar la ultima etapă, când riscurile vor fi depășite. Riscul cel mai mare este pentru următoarea săptămână, 10-15 zile, două săptămâni, când e perioada de intubare a celor care au intrat în țară și localizarea pe intern. Fiecare caz pe intern l-am localizat și am stabilit persoanele care au intrat în contact. Cel mai probabil, până la Paștele blajinilor, școlile și grădinițele nu vor fi deschise, haideți să ne uităm real la lucruri”, a declarat Igor Dodon.

Președintele Igor Dodon a menționat că din 27 de mii de profesori, 8 mii sunt capabili să desfășoare ore în regim online și au fost instruiți în acest scop.

De asemenea, șeful statului a precizat că în Republica Moldova sunt 580 de mii de copii. Dintre aceștia, 130 de mii de copii merg la grădiniță, iar 330 de mii de copii studiază în clasele 1-12.  43 de mii de tineri își fac studiile în învățământul tehnic și peste 50 de mii sunt studenți.

Amintim că școlile și grădinițele din Republica Moldova au fost închise în data de 11 martie, din cauza riscului de răspândire a coronavirusului de tip nou. În prezent, în țară sunt 49 de cazuri confirmate de COVID-19. De asemenea, a fost înregistrat un deces.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: