Haos în SUA. Cel puțin patru persoane au murit, după ce susținătorii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul
Full Article 2 minutes read

Haos în SUA. Cel puțin patru persoane au murit, după ce susținătorii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul

Congresul SUA s-a întrunit pe 6 ianuarie pentru a valida rezultatul  alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.

Patru persoane au decedat în timpul violenţelor care au avut loc miercuri în zona Capitoliului, a anunţat şeful Poliţiei Districtului Columbia, Robert Contee, citat de CNN, conform News.ro.

O femeie a fost împușcată de forțele de ordine în Capitoliu, iar celălalte trei au murit din cauza unor „urgențe medicale”.

Este vorba despre o femeie şi despre doi bărbaţi. Serviciile de urgenţă din district au transportat mai multe persoane rănite sau cu probleme medicale, unele cu afecţiuni cardiace, altele cu fracturi multiple, dar oficialităţile nu au putut preciza dacă vreuna dintre acestea se numără printre cei decedaţi.

De asemenea, cel puţin 14 membri ai Poliţiei Metropolitane au fost răniţi. Doi au fost internaţi la spital, unul cu răni grave după ce a fost târât în mulţime, iar celălalt a fost lovit în faţă de un proiectil.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri noaptea târziu, Contee a precizat că au fost efectuate 52 de arestări, dintre care 47 au legătură cu încălcarea interdicţiei de circulaţie după ora 18:00, decizie impusă de primarul Muriel Bowser.

Alte câteva persoane au fost arestate pentru deţinerea fără permis a unor arme de foc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: