Harris susține că nu ar negocia cu Putin oprirea războiului fără participarea Ucrainei 
Full Article 3 minutes read

Harris susține că nu ar negocia cu Putin oprirea războiului fără participarea Ucrainei 

Vicepreședinta Statelor Unite ale Americii Kamala Harris, candidata Partidului Democrat la alegerile prezidențiale, a declarat că nu va discuta cu Vladimir Putin cu privire la încheierea războiului din Ucraina fără oficialii de la Kiev. Ea a criticat poziția lui Trump cu privire la război. Totodată a spus cum vede o încheiere cu succes a invaziei rusești, relatează BBC

Harris a fost întrebată, în timpul unui interviu, dacă este dispusă să se întâlnească cu președintele rus „pentru a negocia încheierea războiului din Ucraina”. 

„Fără Ucraina – nu. Ucraina trebuie să aibă dreptul de a-și determina viitorul”, a răspuns Kamala Harris. 

În același timp, Harris a criticat poziția lui Trump cu privire la războiul din Ucraina. „Dacă Donald Trump ar fi președinte, Putin ar fi stat la Kiev chiar acum”, a spus ea. 

Întrebată cum vede o încheiere cu succes a războiului, Harris a răspuns: „Ucraina și Carta ONU trebuie să definească cum arată acest succes. Fără asta nu va avea succes”. 

Potrivit sursei, rivalul lui Harris la alegerile prezidențiale, candidatul republican Donald Trump a declarat în repetate rânduri că este pregătit să poarte negocieri directe cu privire la încheierea războiului din Ucraina atât cu autoritățile ruse cât și cu cele ucrainene. Trump a promis că, dacă va câștiga, va pune capăt războiului în 24 de ore – și chiar înainte de inaugurarea sa. Trump nu a spus exact cum intenționează să realizeze acest lucru dar oponenții lui se tem de scenariul că s-ar putea încerca convingerea Kievului să facă concesii teritoriale sau să înghețe conflictul. Acum autoritățile ucrainene resping ambele opțiuni.

***

Ucraina se confruntă cu invazia rusă din 24 februarie 2022. Agresiunea militară împotriva țării vecine a început la ordinul președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

În iulie 2024, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat că, dacă Occidentul rămâne puternic, „faza fierbinte” a războiului s-ar putea încheia până la sfârșitul acestui an. În același interviu, el a vorbit ce se va întâmpla dacă Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale din SUA. Detalii AICI.

În septembrie 2024, candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA Donald Trump s-a eschivat de două ori de la a oferi un răspuns atunci când a fost întrebat dacă își dorește ca Ucraina să învingă invazia rusă. Totodată, el a declarat din nou că invazia rusă nu s-ar fi întâmplat dacă el era președintele SUA în locul lui Joe Biden. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: