Hotărâre CNESP: Antreprenorii trebuie să asigure vaccinarea a 70% dintre angajați, până în septembrie
Full Article 2 minutes read

Hotărâre CNESP: Antreprenorii trebuie să asigure vaccinarea a 70% dintre angajați, până în septembrie

Conducătorii de întreprinderi trebuie să asigure rata de imunizare anti-Covid de minimum 70% în rândul angajaților, până la 1 septembrie 2021. Prevederea a fost inclusă în Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din data de 17 iulie 2021. Cum anume ar trebui oamenii de afaceri să obțină acst rezultat, nu este clar.

„Conducătorii instituțiilor, întreprinderilor, organizațiilor, agențiilor și instituțiilor din subordine, indiferent de forma de proprietate, vor asigura un mediu sigur de activitate la locul de muncă, precum și facilitarea și încurajarea activă a personalului din subordine pentru vaccinarea împotriva COVID-19, ca unica măsură de sănătate publică pentru prevenirea și controlul infecției, în scopul atingerii către data de 01.09.2021 a unei rate de vaccinare în rândul angajaților de minimum 70%”, se arată în documentul adoptat.

De asemenea, au fost adoptate noi măsuri pentru trecerea frontierei pe direcția de intrare în Republica Moldova, dar și privind desfășurarea evenimentelor festive.

Noile prevederi ale Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică au fost aprobate în contextul riscului sporit de import al noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum și de răspândire ale acestora pe teritoriul țării. Prevederile vor intra în vigoare începând cu data de 19 iulie 2021.

AICI găsiți Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din data de 17 iulie 2021.

***

În Republica Moldova, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început la data de 2 martie 2021. Până astăzi, au fost administrate 861.995 doze de vaccin. Astfel, acoperirea vaccinală constituie 14,5% cu prima doză și 9,8 % cu ambele doze.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: