Nunțile și cumetriile – permise, însă cu un număr limitat de participanți. Noile restricții în contextul pandemiei
Full Article 3 minutes read

Nunțile și cumetriile – permise, însă cu un număr limitat de participanți. Noile restricții în contextul pandemiei

Evenimentele festive pot fi organizate în cadrul unităților de alimentație publică doar cu un număr limitat de participanți. Mai exact, poate fi ocupată cel mult jumătate de sală, astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 m2 pentru fiecare persoană. Sunt noile prevederi ale Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, aprobate în contextul riscului sporit de import al noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum și de răspândire ale acestora pe teritoriul țării. Prevederile vor intra în vigoare începând cu data de 19 iulie 2021. 

Se admite desfășurarea evenimentelor festive cu caracter unic în cadrul unităților de alimentație publică, cu ocuparea a cel mult 50% din numărul de locuri în spațiile închise din cadrul unităților. De asemenea, organizatorii vor fi obligați să întocmească lista participanților, cu evidența epidemiologică, conform modelului stabilit (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, e-mail, adresa de domiciliu). Se recomandă desfășurarea evenimentelor în spații deschise.

În interiorul unităților de alimentație publică de orice tip se va admite un număr limitat de persoane, astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 m2 pentru fiecare persoană. Fluxul de persoane va fi dirijat astfel încât să se evite formarea aglomerațiilor.

Pe teritoriul zonelor de agrement se va admite un număr limitat de persoane, astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 m2 pentru fiecare persoană. Fluxul de persoane va fi dirijat astfel încât să se evite formarea aglomerațiilor.

Este obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public și la stațiile de așteptare, inclusiv în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

AICI găsiți Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din data de 17 iulie 2021.

***

De asemenea, au fost adoptate noi măsuri pentru trecerea frontierei pe direcția de intrare în Republica Moldova.

Pentru ultimele 14 zile, incidența COVID-19 a constituit 26 de cazuri la 100.000 persoane. De asemenea, în ultima perioadă, rata fatalității a crescut de la 2 la 3,13 decese din 100 cazuri de îmbolnăviri, iar rata de contagiozitate  s-a majorat de la 0,75 în săptămâna a 21-a din anul curent la 1,05 în săptămâna a 27-a.

În Republica Moldova, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început la data de 2 martie 2021. Până astăzi, au fost administrate 861.995 doze de vaccin. Astfel, acoperirea vaccinală constituie 14,5% cu prima doză și 9,8 % cu ambele doze.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: