„Ia uitați-vă și sub nasul vostru câteodată”. Primarul capitalei propune amenzi de până la 10 mii de lei pentru cei care aruncă gunoiul în stradă
Full Article 2 minutes read

„Ia uitați-vă și sub nasul vostru câteodată”. Primarul capitalei propune amenzi de până la 10 mii de lei pentru cei care aruncă gunoiul în stradă

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a cerut astăzi, 13 ianuarie, în cadrul ședinței primăriei, responsabililor din cadrul instituției să vină cu un document ce ar permite amendarea persoanelor, dar şi a agenţilor economici, care aruncă gunoi în stradă. Potrivit lui Ion Ceban, amenzile ar trebui să fie de peste 5 mii de lei sau chiar 10 mii de lei. 

De asemenea, primarul a venit cu un apel către locuitorii Chișinăului care nu respectă curățenia: „Oamenii vor să fie bine și primăria este de vină. Dar ia uitați-vă și sub nasul vostru câteodată”.

„Înțeleg că unii o duc prost cu șapte ani de acasă, dar din momentul în care în zonă sunt coșuri de gunoi, să arunci peste tot mucuri de țigări sau gunoi este inadmisibil. Dacă vreți să fie curat, atunci păstrați curățenia. Solicit pentru următoarea ședință a Consiliului Municipal să se discute acest subiect, pentru că toți suntem responsabili: și primăria, și cetățenii, și agenții economici”, a mai spus Ceban.

Edilul a solicitat pretorilor să verifice minuţios procesul de demolare a panourilor publicitare instalate ilegal şi să monitorizeze graficul evacuării gheretelor şi garajelor neautorizate. Totodată, primarul s-a arătat nemulţumit de faptul că mai mulţi agenţi economici nu plătesc pentru spaţiile închiriate de la municipalitate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: