Iarnă doar în calendar. Avertizarea meteorologilor despre temperaturile din această perioadă
Full Article 2 minutes read

Iarnă doar în calendar. Avertizarea meteorologilor despre temperaturile din această perioadă

Meteorologii atenționează că în Republica Moldova sunt înregistrate temperaturi anormale pentru această perioadă. Valoarea termică în nordul țării pe 1 ianuarie a depășit norma climatologică cu 11 grade, a comunicat sinopticianul Natalia Șcarevnea.

Potrivit reprezentantului Serviciului Hidrometeorologic de Stat, cea mai ridicată temperatură în luna ianuarie a fost în anul 1971. Atunci valoarea termică a depășit norma climatologică cu 13 grade.

„Ieri au fost temperaturi exagerate, ele au depășit norma climatologică în nordul țării cu aproximativ 11 grade. Capitala țării – plus 10 grade depășite de norma climatologică, sudul țării – în jur de șapte grade”, a comunicat sinopticianul pentru Radio Moldova.

„Nu putem spune dacă este un record, în anul 1971 am avut o depășire a normei de aproximativ plus 13 grade și evident acesta nu este un nou record. În anul 2005, la data de 8 – 9 ianuarie au fost depășite de 11 – 12 grade. În 2021, la data de 7 ianuarie, la stația meteo din Tiraspol a fost depășită cu 10 grade”, a menționat Natalia Șcarevnea.

Sinopticianul a mai spus că în următoarele zile sunt posibile precipitații, iar temperatura aerului la fel va fi una pozitivă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: