VIDEO Igor Dodon cere responsabililor să permită desfășurarea nunților. Ar putea fi ridicată și interdicția intrării în țară a străinilor, dar și izolarea pentru 14 zile
Full Article 2 minutes read

VIDEO Igor Dodon cere responsabililor să permită desfășurarea nunților. Ar putea fi ridicată și interdicția intrării în țară a străinilor, dar și izolarea pentru 14 zile

Președintele Igor Dodon consideră că autoritățile ar trebui să permită desfășurarea nunților cu un număr de invitați până la 50 de persoane. De asemenea, după 1 august ar putea fi ridicată restricția intrării în Republica Moldova a cetățenilor străini, precum și autoizolarea pentru 14 zile a persoanelor care vin din afara țării. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 17 iulie a platformei online „Președintele răspunde”.

„Chiar a fost o confuzie, eu am spus că se poate, iar apoi cineva mi-a spus că, de fapt, nu se permite. Eu cred că mai repede trebuie de liberalizat. Părerea mea. Viața merge înainte. (…) Hai să nu facem nunți de 400-500 de oameni, dar până la 50 de oameni de ce să nu le permitem? Cu anumite reguli stricte. Este rugămintea mea către colegii de la guvern. Eu știu, doamna Dumbrăveanu, că insistă OMS-ul ș.a.m.d, dar haideți să permitem evenimentele de tipul ăsta cu până la 50 de persoane”, a menționat Igor Dodon.

Totodată, președintele țării a declarat că, după data de 1 august, ar putea fi scoase și restricțiile pentru intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a cetățenilor străini. De asemenea, ar putea fi ridicată obligativitatea autoizolării pentru 14 zile a persoanelor care revin în țară.

Amintim că starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 31 iulie. Până atunci, este în vigoare interdicția de intrare în țară a cetățenilor străini și obligativitatea aflării în autoizolare la domiciliu timp 14 zile a persoanelor care revin de peste hotare. De asemenea, este interzisă activitatea cluburilor de noapte și a parcurilor de distracții. Activitățile festive, precum nunțile și cumetriile rămân interzise până la 1 august.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost testate pozitiv peste 20,2 mii de persoane. 666 dintre pacienți au murit, iar aproape 14 mii s-au însănătoșit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: