Igor Dodon nu s-a prezentat la audierile de la Procuratură. A plecat din nou din țară
Full Article 2 minutes read

Igor Dodon nu s-a prezentat la audierile de la Procuratură. A plecat din nou din țară

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon nu s-a prezentat la audierile din 27 decembrie, care urmau să se desfășoare la Procuratură, pe dosarul „Energocom”. Contactată de NM, reprezentanta Procuraturii Generale Mariana Cherpec a declarat că acțiunile au fost amânate cu două zile, la solicitarea avocatului lui Dodon, pe motivul deplasării politicianului peste hotarele țării.

„Acțiunile de urmărire planificate pentru astăzi, 27 decembrie 2021, ora 09.00, cu participarea domnului Igor Dodon, au fost amînate în baza cererii depuse de avocatul acestuia. Prin urmare, acțiunile de urmărire penală urmează a fi efectuate la 29 decembrie 2021. Motivele invocate în cadrul cererii de amânare sunt determinate de faptul deplasării dlui Igor Dodon peste hotarele Republicii Moldova, acțiune pe care dumnealui o avea planificată din timp”, a precizat Cherpec.

Pe 13 septembrie, Procuratura Generală a anunțat despre inițierea unui dosar penal în privința furtului sumei de 12 milioane de dolari prin scheme frauduloase la importul de energie electrică în Moldova. De furt sunt bănuiți reprezentanții administrației SA „Energocom”, funcționari de la Ministerul Economiei și alții. În anul 2017, procuratura a refuzat să inițieze un dosar în acest caz. Procurorul general Alexandr Stoianoglo a anulat această decizie. Potrivit presei, în schemele frauduloase au fost implicați Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon. Reprezentanții Partidului Socialiștilor declarau atunci că această informație este falsă și acuza presa de dezinformare.

Pe 23 decembrie, în cadrul unei emisiuni televizate, Igor Dodon a declarat că nu intenționează să se eschiveze de la audieri pe dosarul „Energocom”, deși nici nu ține minte ce s-a întâmplat în 2008, întrucât a trecut mult timp de atunci. Acesta a acuzat actuala guvernare că ar sta în spatele anunțului Procuraturii Generale privind audierea sa și a declarat că nu ar fi întâmplător faptul că informația a fost făcută publică în timp ce el se afla la Moscova: „Risc să presupun că ei sperau că nu o să mă întorc în țară și vor spune „a fugit din țară”. Au făcut acest lucru fiindcă situația este destul de proastă la actuala guvernare”, a mai spus Igor Dodon.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: