Igor Dodon renunță la mandatul de deputat în Parlament și ar putea rămâne doar președinte de onoare al PSRM (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Igor Dodon renunță la mandatul de deputat în Parlament și ar putea rămâne doar președinte de onoare al PSRM (VIDEO)

Igor Dodon renunță la mandatul de deputat al Partidului Socialiștilor. Declarația a fost făcută pe 18 octombrie, într-o conferință de presă. Acesta va prelua conducerea „Uniunii de afaceri moldo-rusă”, care a fost înregistrată la Chișinău în luna iunie.

„Astăzi am avut ședința Executivului politic al PSRM. Vreau să vă anunț: am luat decizia ca la Congresul PSRM să fie introduse modificări în statutul partidului, pentru ca partidul să fie condus de un organ colegial. Dacă se va vota, peste două luni, nu va exista funcția de președinte al PSRM, va fi organ Executiv, care va alege un secretar. Am propus să fie 5 membri al organului Executiv. Colegii mi-au propus să fiu președinte de onoare al PSRM, vom vedea. Nu plec din partid, rămân în echipă, pentru a asigura revenirea PSRM la guvernare”, a anunțat Dodon.

Vor fi introduse modificări și în programul partidului, cu accent pe „interesele naționale și ale poporului”. Deciziile urmează a fi aprobate în data de 18 decembrie, când se va desfășura Congresul Partidului Socialiștilor.

„Nu vom pune accent pe interesul geopolitic, dar pe mesaje ce țin de interesul național: păstrarea tradițiilor și interesului național”, a menționat Dodon.

A treia decizie anunțată de Dodon este că renunță la funcția de deputat în Parlament.

„Am acceptat propunerea care mi s-a făcut, să conduc noua organizație – „Uniunea de afaceri moldo-rusă”, care a fost înregistrată în luna iunie la Chișinău. Fondator al acestei organizații, din partea Federației Ruse, este Asociația Oamenilor de Afaceri „Delovaya Rossia”, care are 7000 de membri și cifra de afaceri – peste 40 miliarde de dolari și cu peste 3 mln de angajați in diferite sectoare”, a menționat Dodon.

Igor Dodon a precizat că misiunea sa va consta în atragerea investițiilor din Rusia, aprofundarea relațiilor economice între Moldova și Rusia și acordarea de ajutor antreprenorilor care caută parteneri în Rusia.

Uniunea de afaceri moldo-rusă” (UAMR) a fost înființat de către „Delovaya Rossiya” și Fundația EURO-ASIA-Moldova pentru dezvoltarea economiei Moldovei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: