Igor Dodon și-a exercitat dreptul la vot: „Nu vreau ca Republica Moldova să devină un pion în jocul geopolitic”. Stream NM
Full Article 2 minutes read

Igor Dodon și-a exercitat dreptul la vot: „Nu vreau ca Republica Moldova să devină un pion în jocul geopolitic”. Stream NM

Igor Dodon, candidatul la funcția de președinte care este susținut de PSRM și-a exercitat dreptul la vot la ora 10:00. Acesta a fost însoțit la secția de votare de către Galina Dodon. El a declarat că a votat pentru statalitatea Republicii Moldova și relații bune cu toate țările.

„Mă bucur că astăzi cu toții sunt mai activi. Cetățenii dau dovadă de patriotism, oriunde se află, în est sau în vest. Eu astăzi am votat pentru independența și statalitatea Republicii Moldova. Cred în viitorul acestei țări. Am votat pentru pace, liniște interetnică, schimbări spre bine, schimbări calitative, nu șocuri, nu crize. Dar schimbări spre bine – și ele vor fi asigurate. Am votat pentru dezvoltare economică, pentru echilibru în relațiile externe. Nu vreau ca Republica Moldova să devină un pion în jocul geopolitic internațional, am votat pentru prietenie și cu UE și cu Rusia, și cu România și cu Ucraina. Pentru memoria celor care au stat la baza acestei țări, pentru valori tradiționale, creștine, pentru memoria buneilor”, a declarat Igor Dodon.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Igor Dodon cum comentează faptul că alegătorii din Transnistria sunt mai activi în turul doi de scrutin.

„Sunt standarde duble și din partea mass media și din partea unor politicieni. Dacă în Germania vin de la sute de kilometri, sunt patrioți, dar dacă din Transnistria – sunt separatiști. Toți au dreptul să participe la vot, indiferent unde se găsesc”, a declarat Igor Dodon.

 

 

Amintim că cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați astăzi la secțiile de votare pentru a-și alege președintele. Ei pot vota fie pentru Maia Sandu, fie pentru Igor Dodon.

Declarația Maiei Sandu la ieșirea din secția de votare o puteți vedea AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: