Igor Grosu: Avem televiziuni care zi și noapte spală creierii cetățenilor
Full Article 3 minutes read

Igor Grosu: Avem televiziuni care zi și noapte spală creierii cetățenilor

În Republica Moldova sunt posturi de televiziune care spală creierii oamenilor, care propagă ura și nesupunerea civică și care justifică războiul Rusiei din Ucraina. O spune președintele Parlamentului, Igor Grosu. Șeful Legislativului laudă activitatea actualei componențe a Consiliului Audiovizualului și spune că, în sfârșit, instituția veghează asupra integrității și corectitudinii spațiului informațional din Republica Moldova, notează IPN.

Președintele Parlamentului spune că propaganda și dezinformarea sunt elemente ale războiului hibrid, iar unele instituții media din Republica Moldova fac jocul serviciilor secrete ruse, justificând agresiunea Rusiei în Ucraina și instigând la ură și violență.

„Pe lângă războiul convențional, nenorocit, pe care-l face Federația Rusă în Ucraina, pe lângă războiul energetic, mai avem un război. El se numește propagandă. Avem televiziuni care zi și noapte spală creierii cetățenilor, distribuie minciuni, justifică războiul, instigă la ură, la confruntare. Justifică hoțiile, pentru că televiziunile au ajuns fie în mâna serviciilor secrete, fie în mâna hoților. Și din păcate, serviciile colaborează cu hoții și atunci funcția acestei instituții este de a interveni prompt când o televiziune deliberat propagă minciuni, cheamă la nesupunere publică, destabilizarea situației”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul public de televiziune.

Șeful Legislativului spune că actuala componență a Consiliului Audiovizualului reușește să facă regulă în peisajul media din Republica Moldova, acționând rapid și aplicând amenzi usturătoare atunci când este încălcată legislația.

„În prestația Consiliului Audiovizualului am văzut caracter și asta îi deranjează pe unii. Cum era înainte? CA se prefăcea că arată din deget, mai punea o amendă simbolică, atât. CA este o instituție care trebuie în continuare să vegheze asupra corectitudinii și integrității spațiului nostru informațional, asupra a tot ceea ce consumăm în calitate de telespectatori”, a mai spus Igor Grosu.

Ieri, Comisia Situații Excepționale a retras licența pentru 6 posturi tv. Potrivit autorităților, decizia a fost luată „în scopul protejării spațiului informațional național și prevenirii riscului de dezinformare prin răspândirea informațiilor false sau a tentativelor de manipulare a opiniei publice, având la bază lista persoanelor fizice și juridice supuse sancțiunilor internaționale”. Astfel, pe perioada stării de urgență a fost suspendată licența de emisie pentru următoarele posturi de televiziune: Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6, Orhei TV. Decizia CSE are la bază constatările Consiliului Audiovizualului privind lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului Rusiei în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: