Igor Grosu: Nu există nicio amenințare militară la adresa Republicii Moldova acum
Full Article 2 minutes read

Igor Grosu: Nu există nicio amenințare militară la adresa Republicii Moldova acum

Autoritățile Republicii Moldova „monitorizează atent” situația din regiune și deocamdată nu văd pericolul unei adevărate „invazii militare” în țara noastră. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului Igor Grosu în data de 14 februarie, la TV8, comentând situația din jurul Ucrainei. Cu toate acestea, deputatul a spus că „nu trebuie să ne relaxăm”.

„Urmărim atent ceea ce se întâmplă pe teritoriul Ucrainei. Dar datele (și nu spun aceasta pentru a ne relaxa) nu arată acum semnale ale probabilității unui astfel de scenariu [invaziei militare în Moldova]”, a spus Grosu.

Președintele Parlamentului a menționat că autoritățile moldovenești se pregătesc pentru diferite rezultate ale situației tensionate din jurul Ucrainei.

„Acum este o situație mai specială. Jucătorii mari fac declarații deschise, operează cu date specifice. Este clar că urmărim cu îngrijorare. Consecințe pot avea nu doar părțile implicate, dar și toată Europa”, a spus el.

Potrivit lui Grosu, autoritățile au analizat diferite scenarii de desfășurare a evenimentelor din Ucraina, iar pentru fiecare dintre acestea există un protocol de acțiuni.

Cu toate acestea, deputatul a subliniat că nu există nicio amenințare militară la adresa Republicii Moldova acum.

***

Amintim că pe 14 februarie, președinta țării Maia Sandu a publicat o înregistrare în română și rusă, adresată către locuitorii ambelor maluri ale Nistrului. Șefa statului a precizat că R. Moldova este o țară neutră și nu intenționează să lupte cu cineva. Declarația a fost făcută în contextul tensiunilor din Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: