VIDEO Mesajul președintei Maia Sandu în legătură cu situația din regiune: „În aceste zile suntem cu ochii pe Ucraina”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Mesajul președintei Maia Sandu în legătură cu situația din regiune: „În aceste zile suntem cu ochii pe Ucraina”

Președinta țării Maia Sandu a publicat pe 14 februarie un mesaj video în contextul tensiunilor la frontiera Ucrainei. Mesajul a fost formulat în română și rusă și a fost adresat locuitorilor ambelor maluri ale Nistrului. Șefa statului a menționat că autoritățile sunt „profund îngrijorate” și iau în considerare toate scenariile posibile, inclusiv cel al unor posibile operațiuni militare în țara vecină.

Pentru Republica Moldova, pacea și stabilitatea în regiune sunt foarte importante. Ele ne permit să ne concentrăm pe soluționarea problemelor țării și ale cetățenilor. În aceste zile, însă, suntem cu ochii pe Ucraina. Tensionarea situației la frontiera țării vecine prietene ne îngrijorează profund. Împreună cu Guvernul și Parlamentul, examinăm scenariile de dezvoltare a crizei și evaluăm riscurile pe care le prezintă acestea. Prioritatea statului nostru este viața și siguranța oamenilor noștri”, a menționat șefa statului.

Maia Sandu a mai menționat că, în asemenea momente, trebuie să rămânem solidari și uniți. Ea a îndemnat cetățenii să nu se lase manipulați de propaganda care cultivă dezbinarea, să permită urii să prindă rădăcini în societatea noastră.

Suntem conștienți de riscurile cu care ne-am putea confrunta în consecință și în țara noastră și suntem pregătiți să le facem față. (…)  Vă îndemn să nu ne lăsăm manipulați de propaganda care cultivă dezbinarea, să nu permitem urii să prindă rădăcini în societatea noastră. Indiferent de limba pe care o vorbim, de preferințele noastre politice, suntem cu toții cetățenii Republicii Moldova.Sper că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice pentru că noi știm cât de mare e prețul războiului. E un preț pe care nicio țară nu trebuie să-l plătească. Pacea e garanția viitorului regiunii și al țării noastre”, a mai spus președinta țării.

La final, șefa statului a adresat un mesaj în limba rusă cetățenilor din stânga Nistrului.

Fac un apel către locuitorii orașelor și satelor din regiunea transnistreană. Dragi cetățeni, vă rog să rețineți: suntem o țară pașnică. Principiul neutralității este important pentru noi. Nimeni în Moldova nu vrea să lupte cu cineva. Construim un stat modern, prosper, în care toți cetățenii sunt egali în fața legii. În care drepturile omului sunt respectate. Instituțiile statului iau toate măsurile necesare pentru a preveni eventualele riscuri pentru țara noastră, având în vedere posibilele operațiuni militare în Ucraina”, a precizat Maia Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: