Igor Munteanu a depus listele cu semnături pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcția de președinte al țării
Full Article 3 minutes read

Igor Munteanu a depus listele cu semnături pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcția de președinte al țării

Igor Munteanu a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) setul de semnături în susținerea sa la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Igor Munteanu a fost înaintat la scrutinul prezidențial de partidul său, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare. 

Astăzi, 20 septembrie, de dimineață, în echipa centrală a CUB am depus la CEC pachetul cu semnăturile susținătorilor noștri pentru alegerile prezidențiale din octombrie 20, 2024. Am depus 17 537 semnături din 22 raioane muncite din greu. Avem mult mai mulți prieteni decât mă așteptam. (…) Le mulțumesc cu acest prilej tuturor voluntarilor implicați în campania de strângere a semnăturilor. (…) Le mulțumesc colegilor mei din Biroul Politic Central, Consiliul național politic și sutelor de susținători cu care ne mândrim să fim camarazi în toate localitățile în care ne-ati urmărit colectând aceste semnături. Lor le garantez că au făcut un lucru bun și ca sunt pregătit să fiu un președinte la înălțimea așteptărilor voastre, corect și eficient”, a scris Igor Munteanu pe pagina sa de Facebook.

CEC urmează să verifice semnăturile depuse de Natalia Morari și să ia o decizie cu privire la înregistrarea sa în calitate de candidat la alegerile prezidențiale.

Igor Munteanu este fondatorul Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”. În 2010, a fost numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova în SUA, ulterior devenind ambasador prin cumul și în Canada, Mexic și Brazlia. Este rechemat din funcție, mai întâi, din Mexic în 2013, iar în 2015, și din cea de ambasador al SUA, Canadei și Brazilia. S-a întâmplat pe vremea premierului Chiril Gaburici.

Între 2019-2021, a fost deputat, intrând în Parlamentul Republicii Moldova pe lista națională a ex-Blocului ACUM. După ce formațiunile care constituiau Blocul ACUM s-au divizat în fracțiuni, Igor Munteanu a devenit deputat al Platformei DA.

În 2022, Igor Munteanu a fondat și preluat conducerea Coaliției pentru Unitate și Bunăstare.

În aprilie 2024, CUB, Platforma DA, Partidul Schimbării și Liga Orașilor și Comunelor au format Blocul „Împreună”. Cu toate acestea, pe 9 august, la câteva zile după ce Blocul „Împreună” l-a desemnat pe ex-deputatul Octavian Țîcu în calitate de candidat la alegerile pentru funcția de președinte, Igor Munteanu a anunțat că CUB părăsește blocul și își retrage susținerea pentru pretentendul acestuia la prezidențiale. Menționăm că candidatul Blocului „Împreună” a fost desemnat în urma unui scrutin intern, la care a concurat inclusiv Igor Munteanu.

***

Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova se vor desfășura în data de 20 octombrie 2024. Concomitent va avea loc referndumul constituțional cu privire la aderarea la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: