Igor Popa, fostul avocat al lui Vlad Filat, a rămas fără licență. Acesta consideră că decizia este ilegală
Full Article 2 minutes read

Igor Popa, fostul avocat al lui Vlad Filat, a rămas fără licență. Acesta consideră că decizia este ilegală

Igor Popa a rămas fără licența de avocat. Acesta a anunțat despre acest lucru pe pagina sa de Facebook. Licența i-a fost retrasă pe 7 decembrie de Comisia pentru Etică și Disciplină a Uniunii Avocaților din Republica Moldova. Anterior, Popa l-a acuzat pe fostul său client și a povestit despre viața sa personală.

Avocatul a menționat că consideră această decizie fiind „ilegală”.

„Membrii comisiei care au votat pentru această decizie au încălcat nu numai normele procedurale, ci și valorile statului de drept”, a spus el. Popa a mai spus că va depune o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Amintim că fostul avocat al lui Vladimir Filat, Igor Popa, a declarat pe 23 septembrie, într-o emisiune de la JurnalTV, că fostul său client a furat 100 de milioane de euro din băncile moldovenești. Potrivit avocatului, Filat are o vilă pe malul lacului Geneva, iar acum plătește 6 mii de euro pe lună pentru închirierea casei în care locuiește. Filat a negat acuzațiile avocatului. Popa a mai spus că Filat s-a întâlnit în SUA cu Plahotniuc. Pe 25 septembrie, Procuratura Generală a anunțat că va verifica corectitudinea acestor informații.

Filat a anunțat pe 28 septembrie că a depus o plângere împotriva fostului său avocat Igor Popa la Procuratura Generală. Liderul PLDM l-a acuzat pe avocat că a încălcat mai multe legi. Filat s-a adresat și Uniunii Avocaților.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: