„Îi doresc succes noului ministru, care va avea mult de lucru”. Mesajul Liliei Dabija, după demisie
Full Article 2 minutes read

„Îi doresc succes noului ministru, care va avea mult de lucru”. Mesajul Liliei Dabija, după demisie

Lilia Dabija a publicat pe Facebook un scurt comentariu, după anunțul privind demisia sa din funcția de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Aceasta i-a urat succes succesorului său. Dabija nu a explica motivele demisiei sale.

Funcția mea în calitate de Ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a luat sfârșit. Nu știu dacă există sufciente cuvinte ca să-mi exprim gratitudinea față de echipa mea, cu care am muncit zi de zi ca să aducem Europa, aici, la noi acasă. Și nu, nu exagerez: am depus efortul ca în toate domeniile noastre de activitate să facem progrese: drumuri, poduri, dezvoltare regională și locală, construcție, apă și sanitație. Nu este un caz că domeniile acestui minister sunt primele din cele 20 de activități ale Guvernului. Îi doresc succes noului ministru, care va avea mult de lucru, dar cu o astfel de echipă, nimic nu este imposibil. Vă mulțumesc, dragi prieteni!”, a menționat Dabija.

Amintim că premierul Dorin Recean a anunțat pe 14 iulie că trei miniștri au demisionat: ministrul Educației Anatolie Topală, ministra de Interne Ana Revenco și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabija.

Cine este Lilia Dabija?

Lilia Dabija a preluat funcția de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în februarie 2023, după ce în fruntea Guvernului a venit premierul Dorin Recean. Anterior, din decembrie 2021, Dabija a deținut funcția de secretar general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. De asemenea, Lilia Dabija a activat ca expert în cadrul mai multor organizații internaționale printre care Banca Mondială, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Corporația Financiară Internațională (IFC), Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) etc.

Lilia Dabija a intrat în atenția publicului larg după ce a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că este luată în calcul posibilitatea unei noi concesionări a Aeroportului Internațional Chișinău. Ulterior, aceasta a declarat că a fost înțeleasă greșit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: