Ilan Șor a rămas fără avocat? Compania americană „Dechert” renunță să-l mai apere în instanțele de judecată
Full Article 2 minutes read

Ilan Șor a rămas fără avocat? Compania americană „Dechert” renunță să-l mai apere în instanțele de judecată

Compania de avocatură americană „Dechert” a anunțat că renunță să-l mai apare în instanțele de judecată pe deputatul fugar, Ilan Șor. Decizia vine ca urmare a sancțiunilor care i-au fost aplicate liderului Partidului „ȘOR” de Guvernul SUA, informează Reporter.london.

„Nu îl mai reprezentăm pe domnul Șor și nu l-am mai reprezentat de la impunerea sancțiunilor”, a declarat avocatul Roger Burlingame, angajat al companiei Dechert.

NM a solicitat o reacție de la Alina Șargu, purtătoarea de cuvânt a Partidului „ȘOR”, însă aceasta ne-a spus că nu deține asemenea informații. Totodată, NM l-a contactat și pe avocatul partidului, Aureliu Colenco, care ne-a declarat același lucru.

„Dechert”, la rândul său, este o firmă de avocatură americană cu o serie de probleme de reputație, dar și juridice, care își prestează serviciile pe ambele părți ale Atlanticului.

„Dechert” este judecat în SUA pentru că ar fi folosit hackeri pentru a obține ilegal dovezi, acuzații pe care le neagă. Printre câțiva reclamanți împotriva companiei se numără Jay Solomon, un jurnalist proeminent care susține că cariera lui a fost distrusă de hackeri mercenari la ordinul lui Dechert.

Pentru început, Dechert este acuzat de fraudă și spălare de bani, acuzații similare cu cele de care ar fi trebuit să-l apere pe Șor și pe care ambele părți le neagă.

Pe țărmurile britanice, firma a devenit faimoasă pentru un conflict cu unul dintre foștii săi clienți, compania minieră ENRC din Kazahstanul notoriu corupt. Procesul său de apărare a acuzațiilor aduse de ENRC s-a încheiat la începutul acestui an, evidențiind o conduită greșită extinsă în numele lui Dechert, inclusiv închiderea ochii la modalitățile lipsite de etică ale avocatului său vedet de a crește taxele, precum și încălcarea privilegiului legal, sfaturile false și necinstea generală.

***

În data de 26 octombrie, Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane a anunțat sancțiuni față de 21 de persoane și entități cu legături în Republica Moldova. În lista de sancțiuni denumită „Global Magnitsky Act” pentru acte grave de corupție figurează Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Sara Șor, Igor Ciaika, Ivan Zavorotnyi, Alexei Troșin, Iurii Gudilin, Olga Grak și Leonid Gonin.

Lista completă AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: