Ilan Șor, „prezent” virtual în Parlament. A anunțat că deputații fracțiunii sale boicotează din nou ședința
Full Article 3 minutes read

Ilan Șor, „prezent” virtual în Parlament. A anunțat că deputații fracțiunii sale boicotează din nou ședința

Deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” nu vor participa nici la ședința din 8 septembrie a Parlamentului. Anunțul a fost făcut de către liderul formațiunii, deputatul Ilan Șor, care nu a mai fost văzut în Republica Moldova din 2019.

„Fracțiunea Partidului „ȘOR” nu va participa la această nouă farsă. Pentru că deputații PAS sunt niște simple machete, niște păpuși în mâinile clanurilor din jurul Maiei Sandu și a unor cercuri de interese străine. Ei au un singur rol – să execute orbește comenzile lor. Cea mai bună și eficientă soluție acum este să facem front comun cu poporul și să-i alungăm pe acești nenorociți, atât din Parlament, cât și din Guvern și Președinție”, a menționat Șor într-o adresare publicată pe rețelele de socializare.

Totodată, Ilan Șor a anunțat că, pe 9 septembrie, la Președinție va avea loc un nou protest organizat de Partidul „ȘOR”.

Amintim că deputații fracțiunii Partidul „ȘOR” nu au participat nici la ședința extraordinată a Parlamentului de săptămâna trecută.

UPDATE (10:19) De la ședința Parlamentului lipsește și fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). S-au prezentat doar 53 de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

***

Ilan Șor a fost condamnat la şapte ani de închisoare, încă în 2017, în prima instanță, pentru rolul jucat în „furtul miliardului” din sistemul bancar, dar procesul în apel trenează. Sentința a fost atacată în instanța de apel. Pe numele său există un mandat de arest, acesta fiind anunțat în căutare.

Deputații se întrunesc joi în cea de-a două ședință a Parlamentului din sesiunea extraordinară. Vor fi examinate în lectura a doua rectificările în urma cărora de la 1 octombrie beneficiarii de toate tipurile de pensii și alocații sociale de stat al căror cuantum lunar nu depășește 5 000 de lei vor primi un suport unic în mărime de 1500 de lei.  De asemenea, din 1 octombrie, va fi stabilită o indemnizație lunară de 1000 de lei pentru îngrijirea copilului până la vârsta de doi ani, indiferent dacă părinții acestora au statut de persoană asigurată sau neasigurată. Tot din 1 octombrie urmează să fie majorată de la 370 până la 500 de lei indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină. Deputații urmează să supună votului proiectul de lege care prevede instituirea unor funcții în autoritățile publice. Este vorba despre funcția de secretar de stat și de secretar general adjunct al ministerului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: