Iluzionistul David Copperfield, acuzat de violență sexuală. Sunt cel puțin 16 plângeri
Full Article 3 minutes read

Iluzionistul David Copperfield, acuzat de violență sexuală. Sunt cel puțin 16 plângeri

Șaisprezece femei l-au acuzat pe iluzionistul american David Copperfield de violență sexuală, relatează The Guardian, pe baza a peste o sută de interviuri și a unor dosare de judecată și poliție.

Acuzațiile împotriva lui Copperfield, acum în vârstă de 67 de ani, se referă la o perioadă cuprinsă între sfârșitul anilor 1980 și 2014. Mai mult de jumătate dintre reclamante susțin că erau minore când Copperfield le-ar fi abuzat sexual. Unele ar fi avut 15 ani. The Guardian precizează că iluzionistul putea să nu cunoască vârsta reclamantelor.

Trei femei au declarat că Copperfield le-a drogat și apoi a întreținut relații sexuale cu ele, la care nu și-ar fi putut exprima consimțământul. Alte patru femei susțin că Copperfield le-a atins sau le-a forțat să se atingă de dânsul în timp ce se aflau pe scenă. Rudele uneia dintre reclamante, care ar fi avut 15 ani la momentul respectiv, au afirmat că l-au văzut pe Copperfield pipăindu-i sânii.

Mai multe femei au spus că Copperfield le-a promis că le va ajuta cu o carieră în modelling sau în industria de divertisment și că a ținut legătura cu ele și cu părinții lor. Unele au precizat că au decis să facă aceste dezvăluiri în urma mișcării #MeToo, în cadrul căreia femei din întreaga lume vorbesc despre experiențele lor de abuz sexual.

Copperfield neagă episoadele de violență care îi se impută. Avocații iluzionistului subliniază că clientul lor nu a fost niciodată condamnat (cel puțin un caz a fost clasat din lipsă de probe). Aceștia spun că acuzațiile aduse lui Copperfield sunt „nu numai complet false, ci și complet neverosimile”, descriindu-l pe iluzionist ca fiind un om amabil, timid și sensibil.

MeToo este o mișcare socială și o campanie de sensibilizare împotriva abuzului sexual, a hărțuirii sexuale și a culturii violului, în cadrul căreia oamenii își fac publice experiențele de abuz sexual sau hărțuire sexuală. #MeToo a luat amploare în 2017 în urma numeroaselor acuzații de abuz sexual împotriva producătorului de film Harvey Weinstein. Harvey Weinstein, cândva unul dintre cei mai influenți producători de la Hollywood, își folosea influența sa în mod coercitiv împotriva mai multor femei pentru a obține plăceri sexuale. Ulterior, Harvey Weinstein fost găsit vinovat de viol în instanță. După ce milioane de oameni au început să folosească fraza și hashtag-ul în limba engleză, expresia a început să se răspândească în zeci de alte limbi, arătând magnitudinea fenomenului de hărțuire sexuală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: