„Îmi plânge sufletul căci la datorie am stat pentru a salva vieți”. Mesajul unei asistente medicale, diagnosticate cu COVID-19
Full Article 4 minutes read

„Îmi plânge sufletul căci la datorie am stat pentru a salva vieți”. Mesajul unei asistente medicale, diagnosticate cu COVID-19

O asistentă medicală de la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii a povestit într-o postare pe Facebook cum a ajuns să fie infectată cu COVID-19. Aceasta spune că a stat la datorie pentru a salva vieți, însă a ajuns „victima virusului ucigaș”.

„Vă scriu printre lacrimi și nu vă pot reda în cuvinte ce momente am trăit și ce momente trăiesc la acest moment. Eu, fiind asistentă medicală superioară în secția de reanimare a Spitalului Clinic Municipal pentru Copii nr. 1, muncesc și zi și noapte, salvând viață a celor mai gingașe ființe, copii D-stre. La data de 17.03 în secția sus numită a fost internată o mama cu copil mic în stare gravă”, a scris asistenta medicală.

„În această zi pe 20.03 am fost 24 ore în schimb cu o asistentă medicală. Ambele am stat 24 ore la datorie. A doua zi, asistenta, adică colega mea a persistat febră 37.5, iar a doua zi 37.8. A chemat urgența și a fost testată pozitiv cu COVID-19. În acest context, eu, colega, medicul de gardă am aflat în seara pe 20.03 la ora 20.00 de la un sunet primit de la vicedirectorul instituției că soțul acestei doamne Y e testat pozitiv cu COVID-19. Nu vă pot reda ce stare am avut noi acei care am stat zile și nopți alături de copilașul doamnei Y, copilul fiind în stare gravă. Colega mea care pe 22.03 a chemat urgență a fost testată pozitiv și internată”, a mărturisit femeia.

De asemenea, aceasta a scris că „mama acestui copil a prezentat febră joi seara, adică pe 19.03. Mama a fost interogată la internare de nenumărate ori despre faptul dacă nu are pe nimeni care ar fi avut contact. Mama a negat acest fapt, tocmai vineri seara pe 20.03 când am primit apelul de la vicedirectorul instituției că soțul ei este pozitiv, am acționat de urgență și am chemat echipa de urgență. A fost transportata la alta instituție”.

Ulterior, asistenta medicală a declarat că și ea a început să se simtă rău.

„Marți când m-am trezit la 09.30 am simțit brusc o oboseala și durere musculara. Am pus mâna pe termometru și la fiecare 15 minute am măsurat febra. Era 36.8, apoi 37.0, maxima fiind de 37.0. Și foarte fulminant a apărut o tuse uscata, spazmată și dureri în regiunea toracală. Atunci nu am stat mult și am chemat urgența. Am plecat împreună cu fiica să facem testul. Până seara am aflat rezultatul, eu pozitiv, fiica negativ”, a mai precizat asistenta.

„Vreau doar sa vă liniștiți ce ține de mine, eu am respectat cu strictețe și la nivel conștient pericolul care ne omoară, nu vă fie frică de mine, eu când s-a început febră și tusea bruscă am stat în casă alături de fiica și mă bucur mult că nu a reușit virusul sa o atace și pe ea. Să știți că îmi iubesc foarte mult profesia, vă iubesc pe voi cei care mă susțineți și încurajați în aceste momente prin care am trecut și mai trec, îmi plânge sufletul căci la datorie am stat pentru a salva vieți, dar cu părere de rău am ajuns victima virusului ucigaș doar din inconștiența unei mame care nu s-a gândit la copilul ei, nu tocmai la al meu dar la 40 de persoane care ne-a pus în această situație. Să aveți încredere și curajul să spuneți adevărul. Va pup și va doresc din suflet sănătate să fiți ocoliți de acest virus ucigaș”, a mai scris femeia.

Precizăm că în Republica Moldova au mai fost confirmate încă 28 de cazuri de infectare cu COVID-19. Astfel bilanțul celor infectați a ajuns la 177 de persoane.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: