Imobil din Chișinău, ridicat cu „multiple nereguli”. Percheziții la compania de construcții și verificări la Primărie
Full Article 2 minutes read

Imobil din Chișinău, ridicat cu „multiple nereguli”. Percheziții la compania de construcții și verificări la Primărie

Percheziții la o companie de construcții din Chișinău. Aceasta ar fi construit un bloc cu 12 nivele cu „multiple nereguli”. Cei care s-au plâns la autorități au fost locatarii din blocurile vecine. Ulterior, expertiza a arătat că ridicarea blocului ar fi cauzat prejudicii imobilelor din apropiere. Sunt verificate și acțiunile unor factori de decizie din Primăria Chișinău.

Pe 8 iulie, reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA) au anunțat că ofițerii instituției, împreună cu procurorii, percheziționează sediul unei companii de construcție din Chișinău. Compania este vizată într-un dosar de abuz de serviciu.

Potrivit Centrului, sunt cercetate „multiple nereguli la construirea unui imobil cu 12 nivele din strada I.L Caragiale din mun. Chișinău”, dar și „pretinsele acțiuni ilegale ale unor factori de decizie din cadrul Primăriei mun. Chișinău care în anul 2017 ar fi eliberat acte permisive pentru construcția blocului locativ cu încălcarea prevederilor legale”.

„Cauza penală a fost pornită în baza unor plângeri ale locatarilor din blocurile vecine, dar și a unui raport de expertiză care stabilește încălcările admise de către compania de construcție, care ar fi cauzat prejudicii imobilelor din imediata proximitate”, au menționat reprezentanții Centrului.

Instituția a mai spus că ofițerii CNA „au solicitat mai multe documente din cadrul direcțiilor specializate ale Primăriei mun. Chișinău, precum și de la compania de construcții”.

„Dat fiind faptul că administrația agentului economic a refuzat transmiterea actelor și au îngrădit accesul instituțiilor de drept pentru a efectua cercetarea la fața locului, astăzi, în baza autorizației instanței de judecată, s-a descins cu percheziții la sediul companiei. Concomitent, ofițerii CNA, în comun cu specialiștii Inspecției de Stat în Construcții, efectuează la această oră cercetarea la fața locului la adresa blocului menționat”, au declarat reprezentanții CNA.

Sursa a mai precizat că „la această etapă nicio persoană nu are statut procesual, iar cercetările pe caz continuă sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: