În august – 173 cazuri pe săptămână, în septembrie – 825. Creștere semnificativă a cazurilor de Covid, în Moldova
Full Article 2 minutes read

În august – 173 cazuri pe săptămână, în septembrie – 825. Creștere semnificativă a cazurilor de Covid, în Moldova

Săptămâna trecută au fost înregistrate 825 cazuri de COVID-19, mai mult de 1,9 ori comparativ cu săptămâna 4-10 septembrie. Cazurile de îmbolnăvire de săptămâna trecută sunt și de 4,1 ori mai multe comparativ cu săptămâna 28 august – 3 septembrie. Datele au fost comunicate pentru NewsMaker de reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). 

Reprezentanții ANSP au declarat că în Republica Moldova, în perioada 11 – 17 septembrie (săptămâna 37) au fost înregistrate 825 cazuri de COVID-19, de 1,9 ori mai multe comparativ cu săptămâna 36 (424 cazuri), de 4,1 ori mai multe comparativ cu săptămâna 35 (202 cazuri) și de 4,8 ori mai multe cazuri comparativ cu săptămâna 34 (173 cazuri).

În săptămâna 37, cazuri de deces nu au fost înregistrate”, au precizat reprezentanții instituției, pentru NM.

În august - 173 cazuri pe săptămână, în septembrie - 825. Creștere semnificativă a cazurilor de Covid, în Moldova

Potrivit ANSP, în perioada 1 – 31 august au fost înregistrate 522 cazuri de COVID-19, dintre care 1,3% (7 cazuri) – în regiunea transnistreană, cu o creștere de circa 5,5 ori comparativ cu luna iulie 2023 (95 cazuri, inclusiv 2 în regiunea transnistreană).

În legătură cu migrația sporită, începerea anului școlar, revenirea elevilor din vacanțe și formarea colectivităților în instituțiile de educație timpurie și învățământ, se manifestă o crește a numărului de cazuri de infecții respiratorii și COVID-19″, au comunicat reprezentanții Agenției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: