În august mai ieftin decât în iulie. Moldovagaz a făcut public prețul de achiziție a gazului pentru luna curentă
Full Article 2 minutes read

În august mai ieftin decât în iulie. Moldovagaz a făcut public prețul de achiziție a gazului pentru luna curentă

În luna august, prețul plătit de Moldovagaz pentru gazele cumpărate de la compania de stat Energocom va constitui 347, 18 euro/1 000 m3. Anunțul a fost făcut de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, în data de 1 august, pe canalul său de Telegram. Prețul de achiziție este mai mic cu 19,16 euro/1 000 m3 față de luna iulie. 

În conformitate cu condițiile contractuale de cumpărare a gazelor naturale dintre SA „Moldovagaz” și SA „Energocom”, în luna august 2024 prețul de achiziție va constitui 32,63 euro/MWh, fiind echivalent cu 347,18 euro pentru o mie de metri cubi, sau 6 659,15 lei pentru o mie de metri cubi (fără TVA), reieșind din puterea calorifică superioară prognozată de 10,64 kWh pe metru cub, și cursul valutar respectiv”, a comunicat Vadim Ceban.

În iulie, Moldovagaz a cumpărat gaz de la Energocom la prețul de 366,34 euro/1 000 m3.

Precizăm că, anterior, Moldovagaz a fost obligată de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) să cumpere gaze naturale de la Energocom din motive de securitate energetică. După anularea deciziei CSE, compania a organizat deja patru licitații pe platforma de tranzacționare BRM East Energy – filială locală a Bursei Române de Mărfuri. Toate licitațiile au fost câștigate de compania de stat Energocom.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: