În Azerbaidjan a fost interzis accesul persoanelor nevaccinate în baruri și restaurante (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

În Azerbaidjan a fost interzis accesul persoanelor nevaccinate în baruri și restaurante (VIDEO)

Începând de azi, 1 septembrie, în Azerbaidjan au intrat în vigoare noi restricții în contextul pandemiei de coronavirus: persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în localurile publice, iar cel puțin 80% dintre funcționarii publici trebuie să fie imunizați cu cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, informează Lenta.ru.

Persoanele care nu au reușit să se vaccineze au luat cu asalt unul dintre punctele de vaccinare din Ahmadli, un cartier din Baku. Din imagini se vede că un bărbat a spart geamul instituției, a pătruns în interior și a deschis ușa pentru toți cei care așteptau la coadă. Aceștia le-au cerut medicilor să îi vaccineze.

Din 1 septembrie, în Azerbaidjan este interzis accesul oamenilor nevaccinați cel puțin cu o doză în unitățile de alimentație publică. La manifestațiile de amploare pot participa cel mult 150 de persoane, iar adulții trebuie să prezinte pașaportul COVID.

De asemenea, cel puțin 80% dintre angajații instituțiilor de stat trebuie să fie vaccinați cu cel puțin o doză (iar până pe 1 octombrie – cu două doze) sau să dețină certificate care să ateste prezența anticorpilor.

De la începutul pandemiei, în Azerbaidjan s-au infectat aproape 425 de mii de persoane cu COVID-19, iar peste 5 600 au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: