În Belarus începe imunizarea cu Sputnik V. Președintele Lukașenko nu plănuiește să se vaccineze
Full Article 2 minutes read

În Belarus începe imunizarea cu Sputnik V. Președintele Lukașenko nu plănuiește să se vaccineze

În Belarus începe campania națională de vaccinare împotriva coronavirusului cu vaccinul rusesc Sputnik V. Pe 29 decembrie, în țară, a ajuns prima partidă, anunță serviciul de presă al Ministerului Sănătății de la Minsk. Este primul stat în afară de Federația Rusă în care începe vaccinarea de amploare cu vaccinul rusesc.

Reprezentanții Ministerului Sănătății din Belarus au precizat că au fost create toate condițiile pentru păstrarea în siguranță a dozelor.

„Astăzi începe o nouă etapă – vaccinarea de amploare împotriva COVID-19. Primii care vor fi vaccinați sunt lucrătorii medicali, pedagogii și acei specialiști care, din cauza particularităților serviciului, sunt nevoiți să intre în contact cu multe persoane”, a precizat ministrul Sănătății Dmitrii Pinevici.

Astfel, Belarus a devenit prima țară, în afară de Rusia, unde a demarat campania de amploare de vaccinare cu preparatul Sputnik V.

***

Anterior, președintele belarus Alexandr Lukașenko a declarat că nu intenționează să se vaccineze împotriva coronavirusului. De asemenea, autoritățile din Belarus au anunțat că plănuiesc să producă propriul vaccin contra COVID-19.

Organizația Mondială a Sănătății și Ministerul Sănătății din SUA au anunțat că au o atitudine rezervată față de vaccinul rusesc, întrucât au primit informații insuficiente despre componența și tehnologia de producere.

Între timp, vaccinul rusesc a ajuns deja în Argentina și Venezuela și se plănuiește livrarea în India, Grecia, Serbia, Arabia Saudită, Filipine și alte state.

Uniunea Europeană nu a anunțat deocamdată despre intenția de a cumpăra vaccinul rusesc.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: