VIDEO În ce condiții ar fi oportună o întâlnire între Maia Sandu și Vadim Krasnoselski? Răspunsul lui Serebrian
Full Article 2 minutes read

VIDEO În ce condiții ar fi oportună o întâlnire între Maia Sandu și Vadim Krasnoselski? Răspunsul lui Serebrian

Vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian a sugerat că președinta Maia Sandu nu se întâlnește cu liderul nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, pentru că, deocamdată, nu ar avea ce discuta. Oficialul a explicat că dacă o întrevedere la acest nivel ar avea loc, aceasta ar trebui să ducă la un rezultat „palpabil”, nu doar simbolic. În același timp, Oleg Serebrian a menționat că dialogul între Chișinău și Tiraspol este menținut prin intermediul formatului de negocieri privind diferendul transnistrean „1+1”. Precizările au fost făcute în cadrul ediției din 23 mai a emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV. 

Oleg Serebrian a fost întrebat dacă vede oportunitatea unei întâlniri dintre Maia Sandu și Vadim Krasnoselski în prezent și în general, în contextul în care responsabilul de „relații externe” al regiunii transnistrene, Vitalii Ignatiev, a admis o astfel de posibilitate.

Eu consider că la momentul de față discuțiile în acest format „1+1” sunt sufieciente și nu am mobilizat până la capăt toate pârghiile de care dispunem, în formatul dat. Când va considera oportun doamna președintă ca o astfel de întâlnire să aibă loc, nu pot să știu. Va fi făcută o decizie. Decizia va fi anunțată. Nu cred că acest lucru se va întâmpla până la alegeri. Și nu văd ce s-ar discuta. Pentru că asta este de fapt esența problemei”, a răspuns vicepremierul pentru Reintegrare.

Oleg Serebrian a spus că de-a lungul timpului mai mulți oficiali s-au întâlnit cu liderii nerecunoscuți ai regiunii transnistrene, însă aceste întrevederi au avut rezultate „mai curând psihologice”.

O întâlnire la acest nivel trebuie să aibă o finalitate mult mai concretă. Să se concretizeze în ceva mult mai palpabil. Și ca să fie pregătită o astfel de întâlnire, înseamnă că noi în formatul „1+1” trebuie să ajungem la o înțelegere: „Uitați-vă, în cazul în care ar avea loc o astfel de întâlnire, revoluționăm”. Chiar și o declarație despre procesul de negocieri – despre finalitatea procesului de negocieri – bunăoară, spun eu”, a declarat acesta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: