În centrul Chișinăului urmează să fie construită o parcare automatizată. Unde ar putea fi construită?
Full Article 2 minutes read

În centrul Chișinăului urmează să fie construită o parcare automatizată. Unde ar putea fi construită?

Pe strada 31 august din capitală va fi construită o parcare automatizată. Proiectul va fi implementat în colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM). Despre acest lucru a anunțat primarul Ion Ceban, pe 17 septembrie.

Edilul a scris pe pagina sa de Facebook că a discutat cu conducerea UTM și a Agenţiei Proprietăţii Publice despre proiectul care urmează a fi implementat.

„Ne va permite să ne plasăm direct într-un ecosistem inovaţional, cu ajutorul tehnologiei smart. Actualmente suntem în discuţii cu Agenţia Proprietăţii Publice, pentru a identifica locaţiile din str. 31 august 1989, unde vor fi amenajate aceste locuri de parcare. Asta însă se va întâmpla după ce vor fi finalizate toate procedurile ce ţin de conceptul de parcări şi alte aspecte incluse în pachetul reparaţiei str. 31 august 1989”, a sceis Ceban.

Totodată, edilul a precizat că primăria capitalei urmează să semneze un acord de parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei pe diferite domenii de intervenţie, începând cu cea de consultanţă şi finalizând cu cea de participare activă la expertizarea proiectelor pe care le implementează municipalitatea.

„Avem nevoie de cunoştinţele şi experienţa tinerilor specialişti din cadrul facultăților inginerești şi IT a instituţiei de învăţământ, atât în cadrul procesului de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiu, cât şi în procesul de administrare a oraşului. Ne dorim ca astfel de colaborări şi parteneriate frumoase să avem cu mai multe instituţii de învăţământ din țară”, a mai scris Ceban.

Edilul nu a precizat care sunt costurile estimative ale proiectului.

În capitală va fi construită o parcare automatizată. Este vorba despre un proiect inedit, pe care îl vom implementa…

Posted by Iv Ceban on Wednesday, September 16, 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: