În Chișinău a fost instituit cod portocaliu de COVID-19
Full Article 50 second read

În Chișinău a fost instituit cod portocaliu de COVID-19

Săptămâna aceasta a fost instituit cod portocaliu de COVID-19 în municipiul Chișinău. Declarația a fost făcută de ministra Sănătății Ala Nemerenco, aceasta după ce a anunțat că au crescut numărul cazurilor de COVID. 

„Avem înregistrată o creștere a incidenței în această săptămână. În ultimele șapte zile sunt înregistrate 1 853 de cazuri, dintre care 220 sunt în rândul copiilor”, a comunicat Nemerenco.

Potrivit ministrei, în ultima săptămână au fost înregistrate de 1,8 ori mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, comparativ cu săptămâna trecută

Ministra a mai precizat că a crescut și numărul persoanelor decedate din cauza virusului – 14 în ultima săptămână.

Oficialul a menționat că Republica Moldova se află în cod verde privind virusul Covid, cu excepția a 3 localități. „Raionul Ialoveni, Anenii Noi – cod galben și Chișinău se află în cod portocaliu din această săptămână”, a spus Nemerenco.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: