În Chișinău a fost instituit cod portocaliu de COVID-19
Full Article 50 second read

În Chișinău a fost instituit cod portocaliu de COVID-19

Săptămâna aceasta a fost instituit cod portocaliu de COVID-19 în municipiul Chișinău. Declarația a fost făcută de ministra Sănătății Ala Nemerenco, aceasta după ce a anunțat că au crescut numărul cazurilor de COVID. 

„Avem înregistrată o creștere a incidenței în această săptămână. În ultimele șapte zile sunt înregistrate 1 853 de cazuri, dintre care 220 sunt în rândul copiilor”, a comunicat Nemerenco.

Potrivit ministrei, în ultima săptămână au fost înregistrate de 1,8 ori mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, comparativ cu săptămâna trecută

Ministra a mai precizat că a crescut și numărul persoanelor decedate din cauza virusului – 14 în ultima săptămână.

Oficialul a menționat că Republica Moldova se află în cod verde privind virusul Covid, cu excepția a 3 localități. „Raionul Ialoveni, Anenii Noi – cod galben și Chișinău se află în cod portocaliu din această săptămână”, a spus Nemerenco.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: