În fața Curții Constituționale au venit membrii Partidului „Ai Noștri”. Poliția a făcut cordon în jurul acestora (LIVE)
Full Article 1 minutes read

În fața Curții Constituționale au venit membrii Partidului „Ai Noștri”. Poliția a făcut cordon în jurul acestora (LIVE)

La manifestația din fața Curții Constituționale (CC) au venit membrii Partidului „Ai Noștri”, care au venit să ceară organizarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidențiale și locale. De asemenea, aceștia susțin că trebuie realeși și judecătorii Curții Constituționale. Poliția a fost nevoită să facă un cordon în jurul acestora.

Liderul formațiunii s-a arătat indignat că grupul său nu este lăsat să se apropie de sediul CC.

„Puterea trebuie să aparțină poporului Moldovei, cetățenilor, nu diplomaților. Faptul că ne îngrădiți accesul acum demonstrează că nu vreți alegeri anticipate. Despre ce democrație vorbiți dacă uzurpați puterea aici? Să aducem oameni noi și în parlament și la președinție”, a declarat liderul formațiunii „Ai Noștri”, Mihail Ahremențev.

Curtea Constituțională examinează pe 28 aprilie sesizarea cu privire la constituționalitatea actelor normative care țin de declararea stării de urgență. Dacă decizia parlamentului va fi anulată, în Republica Moldova vor putea fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Între timp, în fața clădirii s-au adunat câteva sute de persoane, susținători și membri ai formațiunilor PAS, Partidul Nostru și Democrația Acasă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: