În localitățile cu prag de alertă roșu se interzic antrenamentele de grup, iar clienții cluburilor de sport vor prezenta la intrare certificatul COVID (DOC)
Full Article 2 minutes read

În localitățile cu prag de alertă roșu se interzic antrenamentele de grup, iar clienții cluburilor de sport vor prezenta la intrare certificatul COVID (DOC)

Antrenamentele sportive de grup se sistează în localitățile cu prag de alertă roșu, inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți. Totodată, clienții centrelor de sport și de fitness vor fi obligați să prezinte la intrare certificatul COVID-19. Prevederile sunt incluse în hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) din 22 septembrie.

Potrivit deciziei, centrele de sport/fitness își vor organiza activitatea cu asigurarea unei suprafețe de cel puțin 7 m2 pentru fiecare client, cu obligația ca toți clienții să prezinte, la intrarea în unitate certificatul COVID-19 personalului desemnat de către administrator în acest sens. Se sistează antrenamentele de grup.

Evenimentele sportive vor fi organizate fără spectatori în interior sau cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului exterior, cu obligația ca toți spectatorii să prezinte la intrarea în spațiul unde se desfășoară activitatea certificatul COVID-19 personalului desemnat de către administrator în acest sens.

Prin excepție, evenimentele sportive sub egida federațiilor internaționale de specialitate se vor desfășura conform protocoalelor stabilite de acestea.

***

Prin certificat Covid-19 se înțelege oricare din următoarele documente:
a) certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital); dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
b) concluzia medicală care confirmă că persoana a suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19; actul confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19 este valabil pe durata perioadei de 90 de zile de la data efectuării investigației;
c) rezultatul unui test diagnostic la COVID-19 (test rapid de diagnostic AgSarsC-oV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înainte sau test PCR la COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: