În Moldova a demarat vaccinarea cu a doua doză de ser AstraZeneca. Doar 11,5 mii au făcut rapelul
Full Article 1 minutes read

În Moldova a demarat vaccinarea cu a doua doză de ser AstraZeneca. Doar 11,5 mii au făcut rapelul

În Republica Moldova a început imunizarea cu doza doi a vaccinului AstraZeneca (Vaxzevria). În Centrele de vaccinare din țară au fost distribuite 83.200 doze de ser, anunță Ministerul Sănătății pe 27 aprilie.

În cazul vaccinului AstraZeneca, rapelul se administrează în decurs de 4-12 săptămâni de la administrarea primei doze de vaccin. Primii vaccinați în Republica Moldova au fost  lucrătorii medicali din secțiile de reanimare, anestezie și terapie intensivă și secțiile cu profil COVID-19, asistența medicală primară și personalul/beneficiarii azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată.

Până în prezent, în cadrul spitalelor municipale, 80% din lucrătorii medicali au fost vaccinați cu prima doză, printre care: Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a vaccinat 90% din personalul medical,  iar Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii – 95%.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început în Republica Moldova pe 2 martie. De atunci, au fost vaccinate 124.695 persoane, dintre care 113.135 cu prima doză și 11.560 au fost imunizați complet cu două doze.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: