În Moldova va fi creat Consiliul consultativ pentru tranziția verde și securitatea energetică. Maia Sandu a semnat decretul
Full Article 2 minutes read

În Moldova va fi creat Consiliul consultativ pentru tranziția verde și securitatea energetică. Maia Sandu a semnat decretul

În Republica Moldova va fi creat Consiliul consultativ pentru tranziția verde și securitatea energetică a Republicii Moldova. Un decret în acest sens a fost semnat, vineri, 10 decembrie, de către președinta Maia Sandu. Șefa statului precizează pe 13 decembrie, că acest Consiliu este o platformă care va coordona politicile și va monitoriza implementarea proiectelor de interes național în acest domeniu.

„Securitatea energetică este un element important al securității țării și înseamnă acces sigur la resurse energetice de calitate, la prețuri rezonabile. În trei decenii, autoritățile noastre nu au fost preocupate de securitatea energetică. Dimpotrivă, situația de monopol a fost folosită pentru crearea schemelor de corupție”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

În context, președinta a explicat necesitatea investirii în proiecte de eficiență energetică.

„Trebuie să o luăm de la capăt, să investim în proiecte serioase care ne vor asigura alternative de furnizare a energiei, în proiecte de eficiență energetică ce ne vor permite să consumăm și să plătim mai puțin pentru energie. Și, foarte important, trebuie să utilizăm rațional resursele naturale și să reducem poluarea”.

„Și, foarte important, trebuie să utilizăm rațional resursele naturale și să reducem poluarea”, a continuat Sandu.

Totodată, șefa statului afirmă că rezultatele acestor proiecte vor fi resimțite peste cinci-șase ani.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: