În pofida războiului, unii moldoveni pleacă la munte în Ucraina. Ce spun operatorii turistici?
Full Article 3 minutes read

În pofida războiului, unii moldoveni pleacă la munte în Ucraina. Ce spun operatorii turistici?

Numărul moldovenilor care aleg să-și petreacă sărbătorile de iarnă în munții din Ucraina a scăzut cu 90 la sută în acest an. Totuși, reprezentanții agențiilor de turism spun că în pofida războiului din țara vecină mai există curajoși care optează pentru această destinație, scrie Radio Moldova.

Potrivit lor în acest an s-a diminuat și numărul de turiști care rezervează hotelurile de lux cu 20 la sută. Reprezentanții Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern cred că tot mai puțini cetățeni aleg confortul turistic din cauza inflației și a crizei energetice.

Dacă anul trecut 60 la sută din turiștii moldoveni care alegeau o vacanță la munte își petreceau sărbătorile de iarnă în munții Carpați din Ucraina, în prezent numărul acestora a scăzut sub trei la sută, au spus pentru postul nostru de radio reprezentanții unor agenții de turism de la noi din țară.

Potrivit lor, chiar dacă în prezent țara vecină se află în război există cetățeni care riscă să-și petreacă vacanța la stațiunea montană Bukovel. Turiștii moldoveni înlocuiesc stațiunile montane din Ucraina cu cabanele din România și Bulgaria, au spus managerii mai multor agenții de turism.

„Anul trecut, dacă raportăm doar vacanțele la munte, 60% din turiștii moldoveni plecau în Ucraina, în regiunea munților Carpați. În acest an, majoritatea aleg România. Foarte puține plecări avem, în total patru. Prețurile au scăzut în Bukovel, practic cu 30 la sută, din cauza deprecierii grivnei. În jur de 2-3% pleacă în Bukovel”;

„În perioada de iarnă, tot mai mulți dintre turiștii noștri merg în Egipt, România, Bulgaria. Sunt câteva tururi în Ucraina, dar deja aici este la solicitarea individuală a clientului. După revelion avem câteva plecări. Cererea este mai mică, față de România, dar sunt și curajoși care vor să meargă”.

Totodată reprezentanții agențiilor de turism au mai adăugat că a scăzut și numărul de persoane care viziteaza site-urile de turism cu 50 la sută, iar numărul de persoane care optează pentru o cameră de lux în hotel s-a diminuat cu 20 la sută.

Cetățenii noștri optează mai puțin pentru hotelurile de lux din cauza inflației și a crizei energetice, a precizat pentru Radio Moldova, directorul executiv al Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, Natalia Țurcan. Potrivit ei, din cauza războiului în Ucraina, a scăzut și numărul turiștilor care vin în țara noastră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: