În premieră, bucatele din grădinițele capitalei vor fi pregătite conform unui manual

În premieră pentru țara noastră, bucatele din meniul grădinițelor din Chișinău vor fi gătite în conformitate cu un Ghid Metodologic Culinar. Noul manual conține nu doar rețete și descrierea procesului de gătire, ci și informații despre rolul fiecărui aliment/ingredient, care vor ajuta angajații și părinții să știe cum să le explice copiilor și cum să-i motiveze să mănânce alimente bogate în substanțe nutritive, scrie suntparinte.md.

Bucătarii și bucătarii auxiliari din instituțiile de educație timpurie din Chișinău au participat la trei etape de instruiri.

Ghidul metodologic culinar are 140 de pagini, dintre care 37 se referă la partea teoretică și operațiunile în blocul alimentar, celelalte 100 conțin fișe tehnologice pentru realizarea preparatelor culinare (rețete, norme, operațiuni pregătitoare, tehnologia preparării și cerințele de calitate).

„Acest meniu include peste 100 de produse culinare și băuturi. Împreună cu peste 100 de bucătari, am analizat materiile prime și procesul tehnologic de preparare, am discutat, am dezbătut, am degustat și am obținut aceste 98 de fișe tehnologice pe care le regăsiți în Ghid. Este obligatoriu ca fiecare proces tehnologic să fie respectat cu strictețe – ce ține de alimentația copiilor, regulile de igienă personală și tehnica securității”, a menționat Coralia Babcenco, metodistă principală a Direcției generale educație, tineret și sport, coautoare a Ghidului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Un pod rutier s-a prăbușit în seara zilei de 31 mai, în regiunea Briansk din Rusia, chiar în momentul în care pe sub el trecea un tren de pasageri. Șapte persoane au murit, iar alte 69 au fost rănite. Guvernatorul regiunii, Aleksandr Bogomaz, a declarat că incidentul a fost provocat de o explozie. Presa rusă mai relatează că, în noaptea spre 1 iunie, un alt pod s-a prăbușit în regiunea Kursk, scrie publicația „Meduza”.

Accidentul din Briansk a avut loc în raionul Vîgoniciski, la ora 22:44, în timp ce trenul de pasageri „Klimovo – Moscova” trecea pe sub pod. În acel moment, pe pod se afla un camion de mare tonaj. Trenul s-a izbit de structura prăbușită, iar locomotiva și patru vagoane au deraiat.

Guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz, a declarat că prăbușirea podului a fost provocată de o explozie. Potrivit acestuia, șapte persoane au murit, iar alte 69 au fost rănite.

Un alt pod s-a prăbușit în noaptea spre 1 iunie, în regiunea Kursk. Potrivit guvernatorului interimar al regiunii, Aleksandr Hinștein, prăbușirea a avut loc în timp ce pe pod trecea o locomotivă de marfă. O parte a trenului a căzut pe șoseaua de sub pod, iar locomotiva a luat foc. Incendiul a fost rapid localizat, iar echipajul feroviar a fost transportat la spital. Circulația rutieră pe drumul de sub pod a fost blocată. Cauzele prăbușirii sunt în curs de investigare, a precizat Hinștein.

Александр Хинштейн / Telegram
Moscow Interregional Transport Prosecutorʼs Office / Reuters / Scanpix / LETA
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: