Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău

În premieră, bucatele din grădinițele capitalei vor fi pregătite conform unui manual

În premieră pentru țara noastră, bucatele din meniul grădinițelor din Chișinău vor fi gătite în conformitate cu un Ghid Metodologic Culinar. Noul manual conține nu doar rețete și descrierea procesului de gătire, ci și informații despre rolul fiecărui aliment/ingredient, care vor ajuta angajații și părinții să știe cum să le explice copiilor și cum să-i motiveze să mănânce alimente bogate în substanțe nutritive, scrie suntparinte.md.

Bucătarii și bucătarii auxiliari din instituțiile de educație timpurie din Chișinău au participat la trei etape de instruiri.

Ghidul metodologic culinar are 140 de pagini, dintre care 37 se referă la partea teoretică și operațiunile în blocul alimentar, celelalte 100 conțin fișe tehnologice pentru realizarea preparatelor culinare (rețete, norme, operațiuni pregătitoare, tehnologia preparării și cerințele de calitate).

„Acest meniu include peste 100 de produse culinare și băuturi. Împreună cu peste 100 de bucătari, am analizat materiile prime și procesul tehnologic de preparare, am discutat, am dezbătut, am degustat și am obținut aceste 98 de fișe tehnologice pe care le regăsiți în Ghid. Este obligatoriu ca fiecare proces tehnologic să fie respectat cu strictețe – ce ține de alimentația copiilor, regulile de igienă personală și tehnica securității”, a menționat Coralia Babcenco, metodistă principală a Direcției generale educație, tineret și sport, coautoare a Ghidului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

NewsMaker

Defecțiuni temporare la plățile cu cardul în mai multe zone ale țării

În Republica Moldova se înregistrează defecțiuni masive la plățile cu cardul. Multe unități comerciale din diferite zone ale capitalei și din țară nu pot accepta plăți cu cardul. Asupra acestui fapt au atras atenția mai mulți corespondenți NM.

De asemenea, sunt semnalate probleme în funcționarea unei aplicații bancare. Nu se știe care este cauza defecțiunii.

Contactați de NewsMaker, reprezentanții băncii au confirmat că există probleme tehnice și au precizat că se lucrează pentru remedierea acestora. Întrebați dacă situația se va rezolva în decursul zilei de astăzi, ni s-a răspuns că „cel mai probabil, da”.

(UPDATAE 22:35) Maib informează că deficiențele au fost remediate. 

„Toate aplicațiile și serviciile maib sunt din nou disponibile. Ne cerem încă o dată scuze pentru inconveniențele create și vă mulțumim pentru înțelegere”, se arată în mesajul băncii.

(UPDATE 20:58) Potrivit unei surse NM din sectorul bancar, defecțiunea nu vizează întregul sistem bancar al țării, ci doar una dintre marile bănci.

(UPDATE 20:40) Maib a anunțat, într-un comunicat, despre defecțiuni în funcționarea serviciilor sale. Potrivit reprezentanților băncii, aplicația maibank și rețeaua de POS-terminale sunt indisponibile.

Echipele noastre lucrează la remedierea acestora și vom reveni cu un mesaj imediat cum funcționalitatea lor va fi integral restabilită”, au adăugat aceștia.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: