În premieră de la începutul invaziei ruse, o delegație NATO a venit în Ucraina. Amiralul Bauer: Nu sunteți singuri
Full Article 2 minutes read

În premieră de la începutul invaziei ruse, o delegație NATO a venit în Ucraina. Amiralul Bauer: Nu sunteți singuri

O delegație NATO, condusă de șeful Comitetului Militar al Alianței Nord-Atlantice, amiralul Rob Bauer, a sosit într-o vizită oficială la Kiev, pe 21 martie. Aceasta este prima vizită a unei delegații militare NATO în Ucraina de la începutul invaziei rusești la scară largă, scrie Hromadske.

În cadrul vizitei în Ucraina, Rob Bauer a participat la Forumul de Securitate de la Kiev. Într-un discurs susținut la eveniment, oficialul a declarat că vizita sa este o dovadă că „NATO și Ucraina sunt mai apropiate ca niciodată”.

Împreună, facem tot ce ne stă în putință pentru a face din Ucraina un membru al Alianței noastre. Drapelul suedez nu va fi singurul drapel albastru-galben de la sediul NATO”, a menționat el.

Șeful Comitetului Militar al NATO s-a referit inclusiv la atacul cu rachete asupra Kievului de noapte trecută, când rușii au lovit orașul cu rachete balistice și de croazieră, care au provocat distrugeri și au rănit 13 oameni.

Totodată, Bauer a mai spus că, până acum, nimic nu indică faptul că Rusia ar putea folosi arme nucleare. Amiralul a precizat că țările NATO vor trebui să intensifice producția de obuze și rachete, așa cum face Rusia. El a dat asigurări că există resurse financiare pentru acest lucru.

Cu ajutorul nostru, Ucraina poate și va învinge. Vă spun din toată inima că nu sunteți singuri. Nu sunteți singuri. NATO vă susține”, a declarat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: