În premieră, Moldova a fost inclusă într-un clasament global al celor mai influente țări. Pe ce loc s-a clasat
Full Article 2 minutes read

În premieră, Moldova a fost inclusă într-un clasament global al celor mai influente țări. Pe ce loc s-a clasat

Prima dată Republica Moldova a fost inclusă în Global Soft Power Index, în cercul țărilor recunoscute pentru influența culturală, socială și economică în lume. Țara noastră se află pe locul 118 din 193. Precizările au fost făcute de vicepremierul moldovean Dumitru Alaiba. Potrivit oficialului, Moldova are scor bun la ⁠reputație, ⁠⁠oameni și valori, business și comerț. 

Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a anunțat pe 1 martie că pentru prima dată Republica Moldova a fost inclusă în Global Soft Power Index.

Locul 118 din 193 – Moldova își face debutul în Global Soft Power Index. În acest an, țara noastră intră în cercul țărilor recunoscute pentru influența culturală, socială și economică în lume”, a menționat Alaiba.

Potrivit ministrului, top 3 indicatori la care avem scor bun sunt:

1.⁠ ⁠reputație;

2.⁠ ⁠⁠oameni & valori;

3.⁠ ⁠⁠business și comerț.

Alaiba a scris că este un pas importat în promovarea imaginii noastre, pentru că ne arată cum suntem percepuți în lume.

În același timp, este o oportunitate care va deschide noi orizonturi pentru atragerea investițiilor. (…) Includerea în Index ne oferă o perspectivă valoroasă asupra modului în care suntem percepuți la nivel global, permițându-ne să ne accentuăm punctele forte și să lucrăm la îmbunătățirea domeniilor cheie”, a comunicat oficialul.

De menționat, SUA și Marea Britanie apar ca cele mai influente națiuni. China este pe locul al treilea, depășind Japonia și Germania, scrie bizcommunity.com. Rusia, Ucraina și Israel s-au clasat mai jos în acest an. Rusia coboară cu trei locuri, până la un minim istoric de 16. Iar Ucraina a coborât cu șapte locuri, până pe locul 44. Israelul a coborât cu 5 poziții și a luat cea mai scăzută poziție din toate timpurile, pe locul 32. România se află pe locul 58 în acest clasament, urcând 6 poziții.

Topul a fost realizat de compania de consultanţă Brand Finance.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: