În R. Moldova vine astăzi consilierul secretarului de Stat al SUA
Full Article 50 second read

În R. Moldova vine astăzi consilierul secretarului de Stat al SUA

În Republica Moldova, pe 17 mai, va veni consilierul secretarului de Stat al SUA Antony Blinken, Derek Chollet. Oficialul va întreprinde o vizită de două zile în țara noastră, în cadrul acesteia se va întâlni cu reprezentanții statului moldovean pentru a discuta despre impactul războiului din Ucraina asupra Moldovei. 

Potrivit serviciului de presă al Departamentului de Stat al SUA, delegația americană va discuta cu oficialii moldoveni și despre parteneriatul de 30 de ani SUA-Moldova în cadrul Dialogului Strategic. Oaspeții americani se vor întâlni și cu refugiații din Ucraina.

„Vizita consilierului Chollet va consolida sprijinul SUA pentru democrația, prosperitatea și securitatea Republicii Moldova”, se arată într-o declarație a Departamentului de Stat.

„Plec astăzi la Chișinău pentru întâlniri importante, pentru a sublinia că SUA și Moldova sunt parteneri puternici”, a scris Chollet pe Twitter.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: