„În raport cu politicienii se va vedea cât de independentă va fi procuratura”. Sandu nu are așteptări mari de la Stoianoglo
Full Article 2 minutes read

„În raport cu politicienii se va vedea cât de independentă va fi procuratura”. Sandu nu are așteptări mari de la Stoianoglo

Selectarea lui Alexandru Stoianoglo pentru funcţia de procuror general nu a fost o surpriză pentru fostul prim-ministru, Maia Sandu. Prezentă joi, 28 noiembrie, în platoul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, aceasta a declarat că președintele Igor Dodon a preferat un om aflat în sistem.

„În Republica Moldova nu am avut niciodată procurori generali care să ofere independenţa sistemului şi îmi este greu să cred că cineva venit din sistem ar putea oferi independenţă autentică. În raport cu politicienii se va vedea cât de independentă va fi procuratura”, a declarat Maia Sandu.

Liderul PAS a mai spus că independența noului procuror general se va vedea în raport cu cazurile răsunătoare care se află pe rol.

„În primul rând e vorba de dosarele mari, care ţin de furtul miliardului, uzurparea puterii în stat. Apoi sunt dosare pentru finanţare ilegală a partidelor, care ţin de concesionarea Air Moldova, dosare serioase care se referă la personaje politice aflate acum la putere. Aici vom vedea atitudinea şi deciziile prompte. Dacă deciziile vor întârzia, va fi o confirmare în plus că a fost o înţelegere între cele două partide”, a spus Maia Sandu.

Amintim că ieri, 28 noiembrie, Consiliul Superior al Procurorilor l-a selectat pe fostul procuror din Găgăuzia, Alexandru Stoianoglo, la funcția de șef al Procuraturii Generale. Potrivit legii, candidatura sa trebuie să fie aprobată de președintele țării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: