În resturile de rachetă din raionul Briceni sunt circa 80 kg de explozibil. Cetățenii sunt rugați să nu se apropie de zonă
Full Article 3 minutes read

În resturile de rachetă din raionul Briceni sunt circa 80 kg de explozibil. Cetățenii sunt rugați să nu se apropie de zonă

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat în dimineața de 15 ianuarie că a fost depistat focosul cu explozibil în resturile de rachetă, prăbușite în ajun în apropierea localității Larga, raionul Briceni. Acesta conține circa 80 kg de explozibil și urmează a fi detonat. Cetățenii sunt îndemnați să păstreze distanța.

Grupul operativ de documentare IGPF și IGP au depistat, în timpul cercetării la fața locului, focosul cu explozibil al rachetei prăbușite pe teritoriul național. Urmare a depistării explozibilului, a fost solicitată echipa de geniști din cadrul Batalionului Independent Codru al Armatei Naționale, pentru examinare extinsă și stabilire a modului comun de intervenție pentru înlăturarea pericolului.

Totodată, din cauza riscurilor generate de existența explozibilului, aria de protecție a fost mărită, iar echipe ale poliției naționale și ale poliției de frontieră întreprind măsuri speciale și asigură perimetrul de securitate, pentru a nu exista pericole asupra populației.

„În cursul acestei dimineți, patrule de poliție au informat locuitorii localităților Pavlovca și Larga să păstreze distanța și să nu se apropie de zona de securitate impusă de autorități pentru protecție. De asemenea, a fost blocat accesul către zona în care va avea loc detonarea. Totodată au fost informate și autoritățile ucrainene în legătură cu existența explozibilului provenit din focosul rachetei prăbușite”, a precizat MAI.

Din datele preliminare, focosul rachetei este alimentat cu aproximativ 80 de kilograme de material explozibil.

***

Potrivit Kievului, Rusia a lansat pe 14 ianuarie 38 de rachete de diferite tipuri asupra Ucrainei. 25 dintre aceste au fost nimicite. Una dintre acestea a nimerit un bloc de locuit din orașul Dnepr. Potrivit celui mai recent bilanț, au murit 18 oameni. În urma bombardamentului masiv, în a doua parte a zilei de 14 ianuarie, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că o patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni) resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei.

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a condamnat atacul și a menționat că războiul declanșat de Rusia în Ucraina are consecințe și asupra Moldovei.

Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei are din nou un impact direct asupra Moldovei. Poliția de Frontieră a găsit fragmente dintr-o rachetă lângă satul Lauda din nordul Moldovei. Condamnăm ferm atacurile Rusiei care s-au intensificat astăzi și suntem alături de cei care au pierdut persoane dragi în Dnipro și întreaga Ucraina. Pacea trebuie să prevaleze”, a scris șefa statului pe Twitter.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: