„În sectorul Râșcani e ca în filmele de groază“. Ceban vrea ca în 3 zile Chișinăul să uite de consecințele ploii
Full Article 2 minutes read

„În sectorul Râșcani e ca în filmele de groază“. Ceban vrea ca în 3 zile Chișinăul să uite de consecințele ploii

Edilul Ion Ceban, în cadrul unei ședințe operative a Primăriei, le-a dat la dispoziție trei zile regiilor din capitală pentru  „a face curat în Chișinău”. Primarul a precizat că sectorul Râșcani și o parte din Ciocana vor rămâne astăzi și mâine fără iluminat stradal. El a mai spus că „era foarte bine” dacă autoritățile municipale ar fi fost atenționate de structurile centrale despre ploile torențiale de ieri. 

„Era foarte bine dacă am fi fost atenționați de structurile centrale responsabile de acest fenomen”, a spus Ceban, la începutul ședinței operative.

Prin urmare, el a anunțat că sectorul Râșcani și o parte din sectorul Ciocana astăzi și mâine vor rămâne fără iluminat stradal: „Până vom clarifica situația în teren”.

Totodată, edilul le-a cerut regiilor responsabile din Chișinău să intervină pentru a rezolva consecințele ploii.

„Toate absolut regiile mobilizate la evacuare, la intervenție. Aveți exact 3 zile. Nu mai mult. Să fie curat în sectoare”, a spus Ceban.

La fel, el și-a cerut scuze de la locuitorii capitalei „pentru unele incomodități”: „Rugăm ca locuitorii municipiului sa fie cât se poate de toleranți”.

„Ceea ce este în sectorul Râșcani e ca în filmele de groază”, a adăugat edilul.

Într-un final, Ceban a cerut să fie convocată și Comisia pentru Situație Excepționale a municipiului. Aceasta va avea loc astăzi, începând cu ora 12:30.

Amintim că în seara zile de ieri, salvatorii au fost solicitați să intervină în mai multe localități din țară, inclusiv în Chișinău, la pomparea apelor și defrișarea copacilor căzuți în urma precipitațiilor abundente. Iar un bărbat și-a pierdut viața ieri seara în Chișinău, în timp ce se deplasa spre domiciliu. Poliția spune că victima a fost electrocutată. Bărbatul ar fi călcat în apă, unde erau căzute la pământ două fire de electricitate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: