În septembrie, prețul gazului procurat de la Gazprom este mai mare decât cel din august
Full Article 1 minutes read

În septembrie, prețul gazului procurat de la Gazprom este mai mare decât cel din august

Prețul gazului livrat, în Transnistria, de ruși va fi în septembrie de 568,82 dolari per mia de m3. Precizările au fost făcute în dimineața zilei de 1 septembrie de președintele consiliului de administrație al „Moldovagaz” Vadim Ceban. Amintim că în august, prețul a fost de 527,68 de dolari pentru mia de metri cubi. 

„În luna septembrie, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate de Gazprom Republicii Moldova, ținând cont de puterea calorică, este 568,82 dolari pentru mia de metri cubi. Întregul volum de gaz de la furnizorul rus va fi direcționat către SRL Tiraspoltransgaz”, a menționat Vadim Ceban.

În luna iunie 2023, prețul gazului procurat de la Gazprom a fost de 568 de dolari per mia de metri cubi, în mai – de 660, 76 dolari, în aprilie – 667 de dolari, în februarie – 1054 de dolari, iar în ianuarie – 1230 de dolari.

În luna iulie, prețul gazului procurat de Moldovagaz de la Gazprom va constitui $550,60/1000 m3, cu 17,4 dolari mai mic față de luna iunie. Iar în august – 527,68 de dolari pentru mia de metri cubi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: