În spitalele din Chișinău nu mai sunt locuri pentru bolnavii infectați cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

În spitalele din Chișinău nu mai sunt locuri pentru bolnavii infectați cu COVID-19

În spitalele municipiului Chișinău nu mai sunt locuri libere pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Pacienții noi pot fi internați doar din contul celor externați zilnic, care reușesc să învingă infecția (circa 10 pe zi). Precizările au fost făcute de către Boric Gîlcă, șeful adjunct al Direcției sănătate din cadrul Primăriei, în cadrul ședinței din dimineața de 23 noiembrie. 

Potrivit lui Gîlcă, durata tratamentului pacienților infectați cu COVID-19 crește, iar din acest motiv paturile libere se eliberează mai rar. De asemenea, crește numărul cazurilor grave în rândul locuitorilor capitalei.

Autoritățile municipale iau în considerare suplimentarea cu 200 de locuri pentru pacienții infectați cu COVID-19 pe teritoriul Centrului de la Moldexpo.

Potrivit celui mai recent bilanț, în Chișinău au fost testate pozitiv 41 506 persoane. Au murit 723 de pacienți, s-au însănătoșit 31 311.

Primarul capitalei Ion Ceban a declarat că nu înțelege de unde vin nemulțumirile oamenilor cu privire la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice din Chișinău.

„Rușine pentru cei care vor să câștige bani dar nu au grijă de sănătate, mă refer la discoteci, karaoke, se cântă, se dansează cu stupoare în localuri arhipline, după care lumea se vaicără că nu sunt locuri în spitale, dar cine se face vinovat după? Noi, toți noi. Deja avem semnale că se planifică marele „sabantui”. După evaluarea în teren comisia se va intruni din nou și va vedea noile măsuri”, a declarat Ceban în debutul ședinței Primăriei de astăzi.

***

Conform deciziei din 20 noiembrie a Comisiei extraodinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile din capitală – atât cele închise, cât și cele deschise.

De asemenea, autoritățile intenționează să desfășoare controale inopinate în piețe, localuri, magazine, centre comerciale, restaurante, săli de sport, karaoke pentru a vedea cum sunt păstrate normele de siguranță.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: