„Sunt categoric contra activității cluburilor de noapte”. Ceban anunță controale inopinate în localurile din capitală
Full Article 2 minutes read

„Sunt categoric contra activității cluburilor de noapte”. Ceban anunță controale inopinate în localurile din capitală

În zilele de sâmbătă și duminică, în mun. Chișinău, vor fi realizate controale inopinate în piețe, magazine, centre comerciale, restaurante, săli de sport și karaoke. Anunțul a fost făcut de către primarul capitalei Ion Ceban, după ședința Comisiei Extraordinară de Sănătate Publică din 20 noiembrie.

Sâmbătă și duminică, forțele de ordine vor efectua verificări în piețe, magazine, centre comerciale, restaurante, săli de sport, karaoke pentru a vedea cum sunt păstrate normele de siguranță (termometria, dezinfectanți, distanța prevăzută, purtarea măștilor).

„Pe parcursul săptămânii viitoare vom avea consultații cu reprezentanții HoReCa. Să revedem graficul de muncă a instituțiilor pentru a avea un număr mai mic de persoane în transportul public, plus purtarea măștilor obligatorie”, a precizat primarul capitalei.

Ion Ceban a anunțat că, după evaluare în teren și consultări publice, vineri, comisia se va întruni într-o nouă ședință și va decide ce măsuri va impune pentru municipalitate.

„Eu sunt „pro” pentru purtarea măștilor în spațiul public, atât închis cât și deschis și voi susține această prevedere, dar sunt categoric contra activității cluburilor de noapte și sunt contra la acei agenți economici care nu întreprind măsurile necesare. Îndemn toată lumea să fie responsabilă și să purtăm măști de protecție deoarece nu este nimic complicat”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, autoritățile municipale urmează să lanseze campania „Adoptă o persoană în etate” pentru protejarea acestei categorii de vârstă de virusul COVID-19.

***

În dimineața de 20 noiembrie, premierul Ion Chicu a avertizat că, în câteva săptămâni, sistemul medical va fi la limita resurselor de administrare a numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Potrivit celui mai recent bilanț, în Republica Moldova au fost testate pozitiv aproape 94 de mii de persoane, iar circa 2,1 mii au murit. În ultimele zile au fost confirmate câte 1,4 mii de cazuri noi timp de 24 de ore.

Cea mai gravă situație este în capitală, unde până acum au fost depistate circa 40 de mii de cazuri de infectări și 704 decese. Doar 26,6 mii de pacienți s-au însănătoșit.

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: