Încă 28 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul celor infectați a ajuns la 177 de persoane
Full Article 2 minutes read

Încă 28 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul celor infectați a ajuns la 177 de persoane

Încă 28 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Astfel, bilanțul celor infectați a ajuns la 177 de persoane. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 26 martie. 

Dumbrăveanu a spus că astăzi au fost procesate 134 de probe, dintre care 28 sunt pozitive. De asemenea, printre cazurile noi confirmate, 4 cazuri sunt cele de la Spitalul Clinic Republican.

De asemenea, Dumbrăveanu a spus că 3 cazuri sunt de import (România și Franța) și 25 de cazuri sunt de răspândire locală. Vorbim de Chișinău, Cahul, Ialoveni, Soroca, Hâncești, Orhei, Ștefan Vodă și regiunea din Stânga Nistrului.

Mai mult, ministra Sănătății a declarat că 25 de pacienți „nu mai prezintă simptome clinice de îmbolnăvire, dar mai rămân a fi internați la spital, dat fiind faptul că testul care a fost realizat este încă unul pozitiv, dar starea este una satisfăcătoare”.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

 

 

x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: