Încă o instituție medicală din capitală va trata pacienți cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Încă o instituție medicală din capitală va trata pacienți cu COVID-19

Pacienții cu forme ușoare de COVID-19 care sunt internați în Spitalul „Arhanghelul Mihail”  și „Toma Ciorbă” din capitală, vor fi transferați în Clinica nr.1 a Spitalului Ministerului Sănătății. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței de guvern din 17 iunie.

Viorica Dumbrăveanu a anunțat că vor fi activate încă două spitale din capitală pentru internarea pacienților infectați cu COVID-19: Clinica nr.1 a Ministerului Sănătății și Institutul de Ftiziopneumologie, despre care NM a scris mai devreme.  Pacienții cu forme ușoare din cadrul Spitalului „Arhanghelul Mihail”  și „Toma Ciorbă” vor fi transferați în Clinica nr.1, iar locurile eliberate vor fi utilizate pentru pacienții cu forme mai grave ale bolii.

De asemenea, ministrul Sănătății a ținut să menționeze că informațiile privind faptul că nu mai sunt locuri în instituțiile medicale pentru pacienții cu COVID-19 sunt false.

„În presă au apărut informații false că nu sunt locuri în secțiile de terapie intensivă. Avem locuri disponibile la terapie intensivă și în cadrul reanimărilor, dar și în spitalele regionale. Ieri a avut loc o ședință cu șefii de spitale și fiecare spital va trebui să aibă o rezervă de 20 de paturi”, a precizat Dumbrăveanu.

Ministrul Sănătății a precizat că autoritățile dispun de teste pentru diagnosticarea infecției cu COVID-19 pentru încă o lună și jumătate, însă a fost inițiată procedura de achiziții pentru încă 100 de mii de teste.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: