Institutul de Ftiziopneumologie din capitală, în pregătiri pentru a primi pacienți cu COVID-19. Câte locuri sunt prevăzute
Full Article 2 minutes read

Institutul de Ftiziopneumologie din capitală, în pregătiri pentru a primi pacienți cu COVID-19. Câte locuri sunt prevăzute

Institutul de Ftiziopneumologie din capitală este în etapa de pregătiri pentru a primi pacienţi infectați cu COVID-19. În total, instituția medicală va avea capacitatea de a interna 170 de bolnavi. Informația a fost confirmată pentru NM de către Cristina Stratulat, consiliera ministrului Sănătății, pe 17 iunie.

Potrivit Cristinei Stratulat, în prezent, în instituția medicală se efectuează pregătiri pentru a primi pacienți infectați cu noul coronavirus. Aceasta a spus că nu știe, însă, data exactă când vor începe internările.

„Pacienții care sunt acum internați acolo trebuie transportați în alte instituții medicale, trebuie să se efectueaze dezinfectarea spațiilor, să fie asigurat utilajul necesar”, a precizat consiliera ministrului Sănătății.

Precizăm că Institutul de Ftiziopneumologie a fost inclus în lista instituțiilor medicale care pot fi reprofilate în timpul pandemiei de COVID-19, conform ordinului nr.385 semnat de ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, pe 9 aprilie 2020. Institutul de Ftiziopneumologie era al 46-lea la număr în această listă.

În mod normal, în acest spital sunt internate persoanele cu afecţiuni grave pulmonare, cum este tuberculoza.

Amintim că, luni, 15 iunie, premierul Ion Chicu a anunțat că potrivit specialiștilor din domeniul sănătății, în această săptămână urmează să fie înregistrate, zilnic, circa 500-600 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus și că, pe parcursul săptămânii curente, vor fi asigurate încă 2 mii de locuri pentru pacienții infectați.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 12 254 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1123 în Transnistria.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: