Încă o persoană și-a pierdut viața în timpul scăldatului. Un bărbat de 40 de ani s-a înecat la Ungheni
Full Article 1 minutes read

Încă o persoană și-a pierdut viața în timpul scăldatului. Un bărbat de 40 de ani s-a înecat la Ungheni

Un bărbat de 40 de ani s-a înecat într-un lac din raionul Ungheni. Incidentul s-a produs în data de 1 iulie, în apropierea satului Zagarancea, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). 

Apelul de la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 16:43. La fața locului au intervenit scafandrierii din cadrul Unității salvatori și pompieri Ungheni, care au scop la suprafață corpul neînsuflețit.

IGSU îndeamnă populația să respecte cu prudență maximă regulile de siguranță în timpul scăldatului și aflării pe malurile bazinelor acvatice.

Salvatorii avertizează că intrarea în apă după expunerea îndelungată la soare poate provoca șoc termic cu consecințe grave. Totodată scăldatul în stare de ebrietate este este strict interzis din cauza riscului major de înec.

IGSU subliniază că scăldatul și înotul sunt permise doar în zonele de agrement și locuri amenajate cu stații de salvare.

Conform IGSU, de la începutul anului 2024, 30 de persoane, inclusiv 5 minori și-au pierdut viața în apa râurilor și bazinelor acvatice din țară.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.





Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: